Piirainen: Toivottavasti Kyrö ei ole kostamassa

Suomen Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen toivoo, että maastohiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö ei ole julkisuudessa esitettyjen syytösten avulla kostamassa maastohiihtopiireille.

Valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski kertoi tiistaina, että Kyrö on paljastunut yhdeksi Nelosen esittämien doping-uutisten tietolähteistä. Kyrö vahvisti henkilökohtaisesti MTV3:lle, että hän on ollut valtakunnansyyttäjänviraston kuultavana.

- Toivottavasti valtakunnansyyttäjä saa asiaan jotain selkoa ja asia saataisiin lopulliseen ratkaisuunsa. Hiihtoliitolle sopii, että aiemmin tehdyt päätökset arvioidaan uudelleen ja jos tarvetta muutoksille on, sekin kelpaa, Piirainen sanoo Hiihtoliiton verkkosivuille kirjoittamassa blogissaan.

Piirainen toivoo, että Kyrö ei kuitenkaan ole kostamassa esitettyjen väitteiden avulla maastohiihtopiireille.

- Ainoa asia, jota toivon, on että motiivina ei ole ainakaan minkään vertaa katkeruus tai jonkinlainen kosto. Tuolloin oltaisiin todella pahasti hakoteillä itse asian suhteen, Piirainen toteaa.

- Toivottavasti asian käsittelyn yhteydessä tuodaan esille myös väitetyt todisteet puheiden lisäksi ja tarvittaessa tueksi. Vielä näin ei ole ja sen vuoksi jäämmekin odottamaan todellista näyttöä puheiden rinnalle, Piirainen jatkaa.

IS Urheilun mukaan Kyrö kävi valtakunnansyyttäjän kanssa läpi keskusteluissa Trondheimin 1997 MM-kisojen tapahtumia. Väitteiden mukaan suomalaisesta mieshiihtäjästä laskettiin verta, jotta hän läpäisi kisan alla hemoglobiinitestin. Tilannetta oli lehden tietojen mukaan seuraamassa Kyrön ohella lääkäri Pirkka Mäkelä, päävalmentaja Pekkä Vähäsöyrinki ja lajipäällikkö Jari Piirainen.

- Tronheimin kisoissa väitetyksi tapahtunutta "verenlaskua" olisi saamani tiedon mukaan ollut seuraamassa koko valmennusjohto. Tuon kuultuani totesin, että tuolloinen maastohiihdon lajipäällikkö ei näköjään kuulunutkaan luuloistaan huolimatta valmennusjohtoon. Ei ihme, että olen ollut pahasti hukassa tiedon lähteiltä, Piirainen kertoo.

Aiempia uutisia huhtikuulta:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat