Kyrö: "Minut yritettiin saada todistamaan väärin tyttöjen puolesta"

Hiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö väittää MTV3:n haastattelussa, että hiihtoliiton entinen puheenjohtaja Paavo M. Petäjä yritti saada hänet antamaan väärän todistuksen Lahden MM-kisojen käryjen jälkeisessä välimiesoikeudessa.

- Kun Lahden jälkeisiä tapahtumia alettiin käsitellä Hiihtoliiton toimesta välimiesoikeudessa, niin silloinen Hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä antoi tiukat ohjeet siitä miten minun tulisi todistaa tuossa välimiesoikeudessa.

- Sanatarkkaan hän sanoi lakimiehen kielellä tällä tavalla, että sinä et voi mitään sille, että miesten käryt tulee olemaan tahallisia.

- Mutta, minun tulee todistaa sillä tavalla, viimeisenä tehtävänä Hiihtoliitossa, että tytöille tulee tuottamuksellinen (tuomio).

Hiihtoliitto halusi näin Virpi Kuituselle ja Milla Saarelle kevennetyn tuomion. Perusteluina käytettiin sitä, etteivät he tienneet saaneensa hemohessiä.

Kyrö ei kuitenkaan suostunut puhumaan muunneltua totuutta.

- Se oli mulle hankala paikka, koska ei tietenkään STT:n jutun kokemusten pohjalta tehnyt mieli lähteä valehtelemaan minkäänlaisen tuomioistuimen eteen.

- Mietin miten asian ratkaisen ja päädyin siihen, että puheenjohtaja Ari-Matti Nuutiselta kysyin ja sain luvan että oman syytteen vaaran takia sain olla todistamatta.

Välimiesoikeus kuitenkin tuli siihen tulokseen, etteivät Kuitunen ja Saari tienneet mitä lääkärit heidän suoneen pumppasivat. Kyrön mukaan todellisuus oli toinen.

- Se oli mulle vaikea paikka, koska olin ensisijaisesti miesten päävalmentaja ja ne (tytöt) olisi siinä pitänyt sitten unohtaa. Mutta onneksi vältyin siltä, ettei tarvinnut lähteä vääristelemään totuutta.

Teksti: Jari Porttila

(Tulosruutu 18.06.2008)
(Seitsemän uutiset 18.06.2008)
(Tulosruutu 17.06.2008)
(08.04.2008)

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat