Hiihtoliiton Holkerin vaikea uskoa Kyrön väitteitä

Puheenjohtaja Jaakko Holkerin mukaan Hiihtoliiton johdolla ei ole syytä epäillä, että toimitusjohtaja Jari Piirainen olisi toiminut maastohiihdon dopingkomppanian päällikkönä 1990-luvulla.

Maastohiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö kuvasi Piiraista STT:n haastattelussa Hiihtoliiton silloisessa dopinghierarkiassa "komppanian päälliköksi".

- Kyrön kanssa en ole ollut missään kosketuksissa. Sen sijaan Piiraisen kanssa olen keskustellut ja hän on antanut Hiihtoliiton johtokunnalle lausunnon sitä pyydettäessä. Hän on myös itse pyytänyt oman asemansa arviointia johtokunnassa. Tämän perusteella meillä ei ole mitään syytä epäillä Piiraisen puheiden todenperäisyyttä, Holkeri sanoo MTV:lle.

Holkeri ei myöskään usko Kyrön väitteisiin, että maastohiihdon silloinen lajipäällikkö Pekka Vähäsöyrinki olisi tuonut Kyrölle säilytettäväksi kasvu- ja epo-hormonia.

- Minun on todella vaikea uskoa sitä. Itse en ollut silloin mukana. Kyrö on astunut kaapista julkisuuteen, niin näyttäköön hän nyt sitten väitteidensä todenperäisyyden, Holkeri sanoo.

Hiihtoliitto ei aio enää viedä oma-aloitteisesti eteenpäin suomalaisen hiihdon dopinghistorian selvittämistä. Holkerin mukaan vetovastuu on nyt viranomaistaholla.

- Olemme ilmoittaneet silloin kuukausi sitten kun asia tuli esiin, että olemme valmiit asian puimaan julkisuudessa läpi. Silloin ei ollut tietoa kuka näiden väitteiden takana on, mutta nyt se on selvää. Nyt selvitetään tämä asia ja toivottavasti mahdollisimman pian, Holkeri sanoo.

Holkeri pelkää, että ns. hiihtodopingjuttu vaikuttaa negatiivisesti liiton yhteistyösopimuksiin tulevaisuudessa.

- Tällä hetkellä kukaan yhteistyökumppaneista ei ole ilmoittanut suuntaan tai toiseen. Oletan, että nämä puheet eivät kuitenkaan edesauta niiden neuvotteluiden eteenpäin menemistä, Holkeri sanoo.

(08.04.2008)
(Tulosruutu 17.06.2008)

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat