Mainos

Asiantuntija: Hiihtokuningattaren mainetta tahrittu

Kuva: Gray Mortimore / Getty Images

Oikeustieteen asiantuntijan mukaan Marjo Matikainen-Kallströmiin liitetyssä epo-uutisoinnissa saattaa olla aineksia kunnianloukkausjuttuun.

Oikeustieteen tohtori Päivi Tiilikka arvioi, että Matikainen-Kallströmin keinot taistella epo-uutisointia vastaan ovat hyvin rajalliset.

- Tässä lähinnä tulee mieleen tehdä tutkintapyyntö kunnianloukkauksesta, jolloin poliisi lähtee selvittämään, onko näille esitetyille väitteille perusteita, Tiilikka toteaa.

Tiilikan mukaan epo-uutisoinnissa ei välttämättä ole kyse rikosoikeudellisesta kunnialoukkauksesta, mutta mainetta Nelosen IS-urheilun uutisointi on pahastikin tahrinut

- Tämä on erittäin loukkaava väite etenkin ihmiselle, joka on saanut suurta arvonantoa huippu-urhelijana, Tiilikka arvioi.

Tiilikka muistelee vastaavaa uutisointia brittijuoksija Linford Christien vetäydyttyä kilparadoilta. Christien väitettiin käyttäneen kiellettyjä aineita, mutta kun näyttöä ei löytynyt, väitteen esittäjä tuomittiin kunnianloukkauksesta.

- Euroopan ihmisoikeustuomioistuin piti raskauttavana, että ihmisestä, jonka koko elämäntyö perustui urheiluun, esitettiin tällaisia väitteitä voimatta kuitenkaan todistaa niitä, Tiilikka kertaa oikeuden perusteluita.

Vaikka Nelosen uutiset puhuu vain pullosta pöydällä eikä varsinaisesti epon käytöstä, on mahdollista, ettei toimitus välty tällä tavalla oikeudelliselta vastuultaan.

- Valheellinen vihjaus voi myöskin tulla kunnianloukkauksena rangaistavaksi. Vaikka sanottaisiin, että emme väitä, että olet käyttänyt, vaan että pöydällä on ollut pullo, se voi täyttää valheellisen vihjauksen. Se on näkökulma joka tulee harkittavaksi, Tiilikka arvioi.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.