Koulu kielsi suuret laukut luokista – opiskelija kantoi kirjansa kouluun mikrossa

7:14

Brittilukion erikoinen päätös kieltää suuret koululaukut luokista on saanut vanhemmat suutuksiin ja erään opiskelijan ryhtymään protestiin, kertoo brittilehti Mirror.

Yllä olevalla videolla keskustellaan vähävaraisuudesta ja sen vaikutuksista koululaisille.

Englantilainen Jacob Ford, 17, on aloittanut varsin erikoisen protestin lukionsa uutta sääntömuutosta vastaan.

Spalding Grammar School on vastikään kieltänyt suurten laukkujen ja reppujen kantamisen tunneille terveys- ja turvallisuussyistä. Koulun mukaan tarkoituksena on estää nuoria vahingoittamasta itseään.

– Minkä tahansa kokoisia laukkuja saa käyttää kirjojen ja tarvikkeiden tuomiseen kouluun ja koulusta, mutta laukut eivät ole sallittuja tunneilla päivän aikana, kielto kuuluu.

Koulukirjat kulkevat mikrossa

Jacob onkin ryhtynyt hiljaiseen vastarintaan kiellon takia: Hän on kantanut kirjansa kouluun punotussa korissa ja jopa mikroaaltouunissa.

Protesti johti kahden päivän erottamiseen.

Ajatuksensa protestinsa takana Jacob on avannut myös 3 000 sanaisessa esseessä, jonka otsikko kuuluu: "Laukut lukiossa – ajatuksiani ja mahdollisia ratkaisuja". Esseen hän jakoi koulunjohtajalle sekä muille henkilökunnan jäsenille.

"Onko paras vaihtoehto todella reppujen kieltäminen kokonaan?"

Jacobin mukaan kiellon syynä on se, että jotkut opiskelijat ja yksi henkilökunnan jäsen ovat valittaneet joutuneensa suurien laukkujen kolhimiksi käytävillä.

– En epäile, etteikö näin olisi koskaan tapahtunut. Mutta onko paras vaihtoehto todella reppujen kieltäminen kokonaan? Varmasti kompromissin tekeminen on mahdollista, Jacob sanoo Mirrorille.

Jacobin mukaan isojen laukkujen ja reppujen kieltäminen pikemminkin riskeeraa opiskelijoiden terveyden ja pakottaa heidät käyttämään rahaa.

– Mielestäni maksaminen uusista laukuista, jotka sopivat koulun päivitettyihin sääntöihin, on pöyristyttävää. Varsinkin näin lähellä lukuvuoden alkua, kun monet oppilaat ovat vastikään maksaneet uusista repuista tietämättä sääntöjen muutoksista, Jacob sanoo.

"Hänellä on oikeus ilmaista mielipiteensä"

Jacobin mukaan myös koulun säännöt osoittavat, että kirjojen kantaminen selkärepussa on kaikista turvallisinta.

– Reppujen kieltäminen johtaa kysymykseen, yrittääkö koulu tehdä 'fyysisen kehityksemme' huonommaksi ehdottamalla, ettemme enää käytä tämän kaltaisia laukkuja, opiskelija jatkaa.

Jacobin äiti, Tracy Ford, 48, kertoo olevansa ylpeä pojastaan ja tämän puuttumisesta epäkohtaan.

– Mielestäni Jacobin protesti on ollut todella rauhanomainen ja uskon, että hänellä on oikeus ilmaista mielipiteensä, äiti kommentoi.

Naurettava sääntö

Myös muut koulun opiskelijoiden vanhemmat ovat olleet kieltoa vastaan. Sitä on kutsuttu muun muassa "pettymykseksi" ja "naurettavaksi".

Internetissä kerättiin nimiä vetoomukseen säännön perumiseksi heti muutama päivä sen tultua voimaan. Vetoomukseen tuli yhteensä 463 allekirjoitusta.

– Kieltämällä reput opiskelijat eivät pysty kantamaan lukumateriaaleja helposti kouluun ja koulusta, ja sen takia arvosanat saattavat laskea dramaattisesti, arveli vetoomuksen alulle panija Hannah Catterall.

– Olin raivoissani, kun kuulin kiellosta. Minusta se on naurettava. Kuinka voit päästä oikeisiin paikkoihin ajoissa oikeiden kirjojen kanssa, saati sitten käyttää asioita, kuten terveyssiteitä. Tämä on asia, josta kaikki tytöt ja naisopettajat puhuvat, sanoo Bridget Allan, jonka kaksi lasta käyvät koulua.

– Mielestäni tämä sääntö on täysin naurettava ja se aiheuttaa enemmän stressiä lapsille ilman mitään hyvää syytä, kommentoi myös Suzanne Brown.

Osa nuorista on alkanut kantaa kirjojaan muovikasseissa laukkujen sijaan.

Spalding Grammar School ei ole kommentoinut lehdistölle kieltoa.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja