Isabella vastusti koulun pukeutumispolitiikkaa, näpäytti vaatetuksellaan: "Kiihottavatko olkapääni sinua?"

7:40

Yhdysvaltalaismediat kertovat amerikkalaistytön joutuneen pidätetyksi välikohtauksesta, johon tytön protestina pitämä t-paita johti.

Yllä olevalla videolla keskustellaan seksuaalisesta ahdistelusta koulumaailmassa.

Kentuckylainen Isabella Messer oli aiemmin saanut huomautuksen pukeutumisohjeiden rikkomisesta lukiossaan Hopkinsvillessä, kun hänen vaatetuksensa paljasti olkapäät.

Isabellan äidin Theresa Rucksin mukaan asukoodi koulussa oli muuttunut, eivätkä vanhemmat olleet saaneet tietoa siitä ennen lukuvuoden alkua.

Rucksin mukaan uudet pukeutumissäännöt kieltävät olkapäiden paljastamisen sekä läpikuultavat valkoiset vaatteet.

"Kiihottavatko olkapääni sinua?"

Protestina muutoksesta Isabella laittoi päälleen turkoosin, ylisuuren t-paidan, jonka edessä luki kysymys "kiihottavatko olkapääni sinua?". T-paidan takana luki "Jos niin on, palaa 1920-luvulle".

Äiti oli ollut apuna hankkimassa lapselle paitaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Riita paidasta paisui 

Isabella laittoi protestipaidan päälleen kouluun edellisellä viikolla. Koulun vararehtori pysäytti tytön käytävällä, jonka jälkeen nuoren naisen kerrotaan olleen yhteistyökyvytön ja äänekäs.

Tämän jälkeen Isabellen kerrotaan vastustaneen koulun valvojaa, ja joutuneen jälki-istuntoon. Tyttö yritti soittaa äidilleen, mutta kun valvoja yritti ottaa puhelinta pois, Isabella oli potkaissut tätä.

Rucksin mukaan Isabella oli vain nostanut jalkansa pystyyn vastustukseksi, joka oli johtanut potkaisuun. Äiti sanoo tytön harrastavan taekwondoa ja reaktion olleen hänelle luonnollinen, kun valvoja kävi käsiksi.

Syytteet pidätyksen vastustamisesta ja pahoinpitelystä

Käytös johti Isabellan pidättämiseen. Nuori nainen joutui jopa paikallisen tuomarin eteen, sillä häntä syytettiin häiriön aiheuttamisesta, pidätyksen vastustamisesta ja lievästä pahoinpitelystä.

Isabella joutui nuorisokotiin, josta hän kotiutui äitinsä luo viiden päivän kuluttua.

– Hänen ei olisi pitänyt olla minkäänlaisissa vaikeuksissa. Minusta tuntuu, että koulu on ylireagoinut. Hän on niin hyvä lapsi, äiti kommentoi.

Perhe harkitsee koulun haastamista oikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja