Kommentti: Näillä pelaajilla on potentiaalia nousta Huuhkajien avauskokoonpanoon MM-karsinnoissa

6:19
Videolla juttua Suomeen palanneista Huuhkajista.

MTV Urheilu nimesi kolme mielenkiintoista, nousussa olevaa suomalaispelaajaa, jotka ovat tyrkyllä jopa Huuhkajien avauskokoonpanoon jalkapallon MM-karsintojen jatkuessa syyskuussa. 

1. Onni Valakari 

Todennäköisin nimi kolmikosta. 21-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja jäi yllättäen ilman peliminuutteja Huuhkajien riveissä jalkapallon EM-kisoissa. Valakarin vastuu kasvanee väistämättäkin syksyllä MM-karsintojen jatkuessa. 

Kyproksen pääsarjassa Pafos FC:tä edustava KäPa-kasvatti on herättänyt peliesityksillään konkreettista kiinnostusta Italian kentilläkin. Parhaimmillaan 8-paikalla, mutta pelaa pätevästi myös alempana hyökkääjänä. Joukkuepelaaja. 

2. Nicholas Hämäläinen

24-vuotiaan laitapelaajan pelilliset vahvuudet sopivat Markku Kanervan suosimaan 5-3-2-ryhmitykseen kerrassaan erinomaisesti. Hämäläinen nousi Sauli Väisäsen loukkaannuttua EM-kisaryhmään, mutta Yhdysvalloissa jalkapallo-oppinsa ammentanut peluri jäi Valakarin tavoin ilman peliminuutteja. Vastuu lisääntynee jatkossa.

Mainiot arvokisat pelannut Jere Uronen on yhä selvä ykkösvaihtoehto vasemman laitapelaajan paikalle, mutta 4-4-2-ryhmityksessä taitava Hämäläinen voisi olla oiva vaihtoehto laiturin paikallekin pykälää ylemmäs. Lisäksi on muistettava, että Uronen on loukkaantumisherkkyytensä vuoksi joutunut viime vuosina jättämään väliin useita maaotteluita. Sama voinee jatkua tulevaisuudenkin suhteen. 

3. Kaan Kairinen

Norjan pääsarjassa Lilleströmin riveissä vastuullisessa roolissa keskialueella operoiva 22-vuotias Kaan Kairinen tehnee syksyllä debyyttinsä Huuhkajissa. Paikka miehistöstä olisi vakiinnutettavissa, sillä Joni Kauko siirtyi eksoottiseen Intian Superliigaan ja ikävästä polvivammasta kärsineen Tim Sparvin tilanne on lähitulevaisuuden sittenkin hivenen epävarma. 

FC Interin riveistä Tanskaan viisi vuotta sitten lähtenyt pelintekijä on onnistunut kehittämään pelaamistaan dynaamisemmaksi Norjassa. Vasenjalkainen Kairinen laukoo painavasti ja syöttää tarkasti. Hän olisi parhaimmillaan Kanervan ryhmityksessä parhaimmillaan 8-paikalla kahden suunnan keskikenttäpelaajana, mutta toisaalta Kairinen voi pelata ankkurinakin.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja