Norjan pääsarjaan nouseva suomalaispelintekijä avoimena – ”Kovempi vaatimustaso kuin HJK:ssa”

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen avainpelaajiin lukeutunut Kaan Kairinen nousee Lilleströmin kanssa ensi kaudeksi Norjan pääsarjaan. 

– Upea fiilis on sarjanoususta. Olemme pelanneet nousujohteisen kauden. Alkukausi hieman uudessa pelillisessä roolissa vaati minulta sopeutumista. Olen pelannut keskeisessä roolissa 8-paikalla ja henkilökohtaisestikin pelit ovat menneet hyvin, Kairinen toteaa MTV Urheilulle tyytyväisenä puhelimitse Norjasta. 

Lilleströmin nouseminen Eliteserieniin on siis varmistunut jo ennen sunnuntain päätöskierrosta. Kairinen ja kumppanit pääsevät nauttimaan viimeisestä ottelusta ilman paineita. Ryhmän runko säilynee samana ensi kaudellakin. Uusi miljöö on sopinut pelimiehelle kaikkiaan loisteliaasti.

– Olen aina ollut kelpo kunnossa fyysisesti, mutta täällä pusketaan arjessa kollektiivisesti vielä niin paljon kovempaa, että olen ottanut ison harppauksen juuri urheilullisuudessa eteenpäin. Harjoittelukulttuuri on täällä yksinkertaisesti kovempi. Kaikki pelaajat ovat fyysisesti kovassa iskussa ja pienetkin asiat hoidetaan viimeisen päälle, Kairinen kehuu seuransa toimintakulttuuria. 

– Olen kokenut, että vaatimustaso on kovempi kuin esimerkiksi mitä se oli HJK:n riveissä siellä ollessani. Toni Koskelan alaisuudessa en tosin ehtinyt kauaa olemaan. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olen nyt aiempaa enemmän kokonaisvaltaisesti huippu-urheilija, 22 vuotta joulukuun loppupuolella täyttävä Turun Nappulaliigan ja Interin kasvatti arvioi.

Kairinen jatkanee ensi kaudella norjalaisseuran riveissä. FC Interissä teini-ikäisenä läpimurtonsa Veikkausliigatasolla tehnyt Kairinen on ollut yksi joukkueensa ja koko sarjan parhaista pelaajista pian päättyvällä kaudella. Suurlupauksena nuorempana pidetty Kairinen lienee hiljalleen lunastamassa häneen kohdistuneita suuria odotuksia.

– Paljon voin totta kai vielä parantaa pelaamistani ensi kaudellakin, mutta olen hyvilläni siitä, että olen ansainnut pelillisen roolin, jossa voin auttaa joukkuettani ja minuun luotetaan täysin. Olen saanut pelaamiseeni kaivattua dynaamisuutta, neljä maalia ja viisi maalisyöttöä tehtaillut Kairinen näkee. 

MTV Urheilun tietojen mukaan seura haluaisi ostaa lainasopimuksella joukkueessa pelaavan 21-vuotiaan suomalaispelaajan itselleen Tanskan mahtiseura Midtjyllandista.

– Eiköhän asiat mene pian maalin sen suhteen, hän myöntää.

HJK ja Huuhkajat

Palataan vielä pelaajan aikaan HJK:ssa. Ennen norjalaisseuraan siirtymistään Kairinen pelasi lainasopimuksella kaudella 2019 HJK:ssa. Kausi oli vaikea koko joukkueelle ja päättyi viidenteen sijaan – ja valtaisaan pettymykseen. Toni Koskela korvasi kesken kauden potkut saaneen Mika Lehkosuon joukkueen peräsimessä.

Kairisen kausi henkilötasollakaan ei ollut mitenkään hyvä, mutta ei toisaalta myöskään heikko. Valtaosa HJK:n pelaajista alisuoritti jopa pahasti. Henki joukkueessa oli huono, eikä kollektiivinen tekeminen ollut toivotulla tasolla.

Nikolai Alho taisi aiemmin mainita asiasta hyvin osuvasti, ettei homma yleensä toimi kovin hyvin, mikäli joukkue ei puhalla yhteen hiileen. Itsekin voin katsoa siinä peiliin, että minun olisi pitänyt antaa itsestäni vielä enemmän ja heittäytyä vahvemmin pois mukavuusalueeltani.

Ensi kaudella Kairisen tavoite on selkeä. Ikänsä puolesta hän ei voi pelata enää Pikkuhuuhkajissa, joten hän yrittää vallata nopeasti näyttöpaikan Huuhkajista. Kilpailu pelipaikoista on Markku Kanervan miehistössä luonnollisesti erittäin kovaa, mutta pelaajana kypsynyt keskikenttäpelaaja on valmis haasteeseen.

– Jos pelaan Norjan pääsarjassa hyvin, niin voin saada mahdollisuuteni ryhmässä. Uskon, että pelillinen tasoni riittää ehdottomasti. Huuhkajat on ollut minulle lapsesta asti suuri unelma ja kaikkeni teen sen suhteen, että se toteutuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja