Kesäkuntoon kävelemällä? Vältä tyypilliset virheet ja laihdu

2:08
Videolla testataan, kuinka tehokas bodypump-tunti oikeasti on.

Care2-sivusto listasi tavallisia ongelmia, joihin moni kävelyllä painoaan pudottava sortuu. Tyyppivirheiden karttaminen auttaa saavuttamaan laihdutustavoitteet.

1. Sama tahti koko ajan

Jos kävelytahti pysyy koko ajan samana, ei kehitystä tapahdu. Kävelyvauhdin kiristäminen parantaa voimakkuutta ja vähentää tarvittavien askelten ottamisen määrää. Mitä rivakammin kävelee, sitä enemmän myös kuluttaa energiaa.

2. Intervallitreenin skippaaminen

Jo pelkkä kävelyvauhdin kiristäminen edistää laihduttajan tavoitteita, mutta kävelylenkkiin ujutetut kovatehoiset intervallit tuovat tuloksia vielä nopeammin. Intervallitreenien on todettu polttavan tehokkaasti rasvaa, parantavan aineenvaihduntaa ja kasvattavan lihaksia.

3. Rappusten ja ylämäkien välttely

Ylöspäin nouseminen kuluttaa enemmän energiaa ja treenaa paremmin jalkojen lihaksia sekä keskivartaloa kuin tasaisessa maastossa kävely. Kävelyllä kannattaakin suunnata kohti ylämäkiä tai rappusia.

4. Et käytä käsiäsi

Kävellessä houkutus roikottaa käsiä vartalon vieressä tai pistää ne taskuihin, voi olla sietämättömän suuri. Laihduttajan kannattaa taistella halua vastaan, sillä kävelyn rytmittäminen käsiä käyttämällä polttaa enemmän energiaa ja treenaa käsiä sekä olkapäitä.

Hyvä tapa saada kädet käyttöön on aloittaa sauvakävely.

5. Kävelet huonoilla kengillä

Huonot kengät voivat johtaa jalkojen puutumiseen ja vammoihin. Hyvät kävelykengät tukevat jalkaa ja tuntuvat mukavilta.

6. Uskot kävelymyytteihin

Itse asiassa kymppitonnin tavoite voi jopa johtaa väsymiseen, vammoihin ja motivaation tippumiseen. Ja liikunnan terveysvaikutusten puolesta tärkeää on erityisesti liikunnan säännöllisyys.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja