Laihduttajat huomio! Puolen tunnin reipas kävely päihittää juoksemisen ja kuntosalitreenin

Tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että reipas kävely on laihduttajan kannalta tehokkain liikuntamuoto.

Neljä miljoonaa vuotta sitten ihmiset nousivat pystyyn ja ryhtyivät kävelemään. Tästä asti kävely on ollut ihmisille luontaista.

London School of Economics, yksi maailman johtavista talous- ja yhteiskuntatieteisiin keskittyneistä yliopistoista on tullut tutkimuksissaan siihen tulokseen, että kävely on kaikista paras liikuntamuoto silloin, kun tavoitteena on laihtua tai kiinteytyä. Puolen tunnin kävelylenkki viisi kertaa viikossa riittää tulosten saamiseksi. 

Sykkeen tulee kohota riittävästi

Kävely tekee hyvää kaikille, mutta erittäin hyödyllistä sen on todettu olevan naisille. Tutkimus paljastaa, että säännöllisesti kävelylenkkejä tekevät naiset ovat keskimäärin yhtä kokoa pienempiä kuin kävelyä harrastamattomat. Hyödyllisintä kävelyn todettiin olevan yli 50-vuotiaille naisille. 

Rento sunnuntaikävely ei kuitenkaan riitä kaikkien terveyshyötyjen aikaansaamiseksi. Kävelyn todettiin olevan juoksua, uintia tai treeniä parempi vaihtoehto ainoastaan silloin, kun ihmiset kävelevät tarpeeksi reippaasti. Sykkeen tulee kohota ja hien nousta pintaan.

Aiemmat tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että kävely vähentää sydänsairauksien riskiä, laskee verenpainetta ja kolesterolia.

Etuina helppous ja edullisuus

Tutkimuksen johtaja tohtori Grace Lordan kertoo kävelyn eduiksi muun muassa sen keskeytymättömyyden ja helppouden. 

– Kävelyä ei voi suorittaa väärin. Sinun täytyy ainoastaan hengästyä ja saada punaa kasvoillesi.

Kävelystä tulee Lordanin mukaan helpommin rutiini kuin esimerkiksi kuntosalilla käymisestä.

– Suurin osa ihmisistä ei ole aktiivisia, ja siksi suositellaankin, että ihmiset harrastaisivat edes reipasta kävelyä. Se on halpa ja helppa vaihtoehto.

Tutkimukseen osallistui lähes 5000 ihmistä. Tutkimuksessa kävelyä verrattiin muun muassa uintiin, pyöräilyyn, tanssiin, juoksuun, jalkapalloon ja squashin peluuseen. Kaikki liikuntalajit olivat hyviä, mutta mikään näistä ei voittanut tuttua kävelyä.

Video: Liikunnan lisäksi painoaan tarkkailevan kannattaa kiinnittää huomiota myös ruokavalioonsa. 

1:29

Lähde: Mirror 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja