Britanniassa rottakanta räjähtänyt – siimahännät kipuavat koteihin jopa vessanpytyn kautta: Osa otuksista kissankokoisia

Lontoon iljettävä koronan aiheuttama lieveilmiö – superrotat valtaavat kaupungin kadut ja kodit 2:59
CNN vieraili Lontoossa ja selvitti, kuinka pahan uhan superrotat aiheuttavat ihmisille.

Rottapopulaatio Isossa-Britanniassa on räjähtänyt vuonna 2020, uutisoi The Guardian.

Uutena ilmiönä lehti nostaa esille niin sanotut vessarotat. Tällä tarkoitetaan nimensä mukaisesti rottaa, joka kohdataan vessassa. Vessaan jyrsijä pääsee viemäriverkoston kautta. Rotalle vessanpöntön kautta asuntoon tunkeutuminen ei lehden mukaan ole temppu eikä mikään: Eläin voi sukeltaa lehden mukaan kolmen minuutin ajan ja uida kolmekin päivää. Siinä ajassa siimahäntä löytää tien viemäristä vessanpyttyyn. Jos vessanpyttyä ei ole pidempään aikaan vedetty, voi lehden mukaan osa pytyn vedestä voi haihtua ja tehdä tunkeutumisen entistäkin helpommaksi.

Niin kuin monen viime aikojen ilmiön taustalla, myös vessarottien syyksi jäljitetään korona. Kun jätteitä lojuu yhä vähemmän kaduilla, etsiytyvät rotat tyhjenneisiin toimistoihin etsimään ruokaa. Kun toimistot tyhjenevät syötävästä, siirtyvät rotat lehden mukaan asuinalueille.

Yhä rohkeampia rottia

Rottien määrä lehden mukaan on kasvussa ja ne ovat yhä rohkeampia. Paikallinen tuholaistorjunnan ammattilainen kertoi paikalliselle Norwich Evening Newsille, että eräskin nainen oli istunut tarpeillaan ja havahtunut outoon ääneen. Alas katsoessaan hän oli nähnyt rotan pytyssä.

Tuholaistorjujan mukaan tapauksia on yhä enemmän, ja eräitä rotista hän kuvailee jopa kissankokoisiksi.

Jyrsijäongelmasta huolestuneet kansalaiset ovat vastanneet uhkaan hankkimalla piikikkäitä, yksisuuntaisia portteja, joiden avulla tavaran on tarkoitus liikkua viemäristössä vain yhteen suuntaan – alaspäin.

Neuvot kansalaisille rottahuolissa ovat muuten tutut: pidä huolta, ettet jätä rotille mitään syötävää, sillä siellä missä on sopivia ravinnonlähteitä, on myös rottia.

Idyllisen asuinalueen piina: Tällainen on tuholaisia kuhiseva"Rotta-Audi", jolle kaupunki ei voi mitään 3:42
Katso videolta, miltä näyttää Alppikylän asukkaita piinaava auto.

Lue myös:

    Uusimmat