Iljettävä koronan aiheuttama lieveilmiö: Superrotat valtaavat Lontoon katuja ja koteja

Lontoon iljettävä koronan aiheuttama lieveilmiö – superrotat valtaavat kaupungin kadut ja kodit 2:59
CNN vieraili Lontoossa ja selvitti, kuinka pahan uhan superrotat aiheuttavat ihmisille.

Koronan takia Lontoossa vallitsevat rajoitustoimet suljettuine ravintoloineen ja toimistoineen ovat tuoneet mukanaan ällöttävän vitsauksen.

CNN:n mukaan Lontoon kadut ovat koronapandemian myötä täyttyneet jyrsijöistä. Rotat ja hiiret ovat vallanneet suurkaupungin viemärit, kadut ja puistot. Koronan autioittamilta kaduilta jyrsijät ovat löytäneet nyt tiensä lontoolaisten koteihin ja keittiöihin.

Ison-Britannian tuholaiseläintorjuntayksikön mukaan jyrsijöitä oli viime kevään sulkutilan jälkeen 51 prosenttia tavallista enemmän. Nyt luku on jo 78 prosenttia normaalia suurempi.

Korkea luku huolestuttaa paikallisia. Aikoinaan Pariisia ja New Yorkia kuritti superrotiksi kutsuttu jyrsijävitsaus ja nyt Lontoossa pelätään vastaavanlaista kirousta.

– Olemme ehdottomasti nähneet piikin rottahavainnoissa. Ne ovat siirtyneet ihmisten puutarhoihin, Michael Coates Combat Pest Control -yrityksestä kertoo.

Rotat lisääntyvät nopeasti

Yleensä rotat ja hiiret pysyttelevät piilossa ihmisten ilmoilta, eikä kukaan tiedä tarkalleen, kuinka paljon niitä elää Lontoossa. Arvioiden mukaan niitä on kuitenkin enemmän kuin lontoolaisia ja toisin kuin ihmiset, jyrsijät lisääntyvät nopeasti. Kaksi sukukypsää rottaa voi keskenään tuottaa jopa 1250 jälkeläistä vuodessa.

Fast Track Pest Control -yrityksen omistaja Paul Claydon kertoo, että kysyntä yrityksen tuholaiseläintorjuntapalveluita kohtaan on lisääntynyt noin 50 prosentilla, mutta pahin pommi on vasta edessä. Kun yritykset palaavat liiketiloihinsa, jotka ovat olleet pitkään kiinni ja tyhjillään, ovat jyrsijät saattaneet vallata tilan.

– Siellä voi odottaa aikamoinen yllätys, Claydon toteaa.

Lontoon pormestarilla ei ole erillistä suunnitelmaa tuholaiseläinten torjuntaan, eikä paikallisten hallintoalueidenkaan päättäjät tarjoa kaupunkilaisille ilmaista torjuntaa. Se jättää ihmiset oman onnensa nojaan tuhoeläinten torjunnan kanssa.

CNN vieraili Lontoossa ja selvitti, kuinka pahan uhan superrotat aiheuttavat ihmisille. Katso videolta lisää!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat