Australialainen äiti kävi treffeillä – sai päiviä myöhemmin karuja uutisia terveydestään: "Vaikka hän yski, me vitsailimme"

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa?  Nämä ovat viruksen tyypillisimmät oireet 0:33
Tunnetko koronavirustartunnan tyypillisimmät oireet?

Kuukausi sitten australialainen äiti kävi treffeillä ja vitsaili koronaviruksesta. Nyt hän kehottaa kaikkia ottamaan viruksen tosissaan ja välttämään lähikontaktia muihin ihmisiin.

Sydneyläinen Amie Morris, 38, kertoo News.com.au-sivustolle käyneensä nelisen viikkoa sitten treffeillä erään miehen kanssa. Maaliskuun alussa korona tuntui monesta vielä etäiseltä ongelmalta, mutta jo kuun 11. päivänä Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronaviruksen aiheuttaneen globaalin pandemian. Treffeille mennessään Amie ei voinut edes kuvitella saattavansa sairastua koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin.

– Siinä vaiheessa se ei ollut iskostunut päähän, se ei ollut mikään juttu. Vaikka hän yski, me vitsailimme ja sanoin, että toivottavasti se ei ole koronaa. En ikinä ajatellut, että se voisi olla, Amie sanoo haastattelussa.

Kaksi päivää treffien jälkeen Amie heräsi kurkku kipeänä. Seuraavana päivänä hänelle nousi kuumetta ja hän alkoi kärsiä päänsärystä, pahoinvoinnista, lihaskivuista sekä haju- ja makuaistin puuttumisesta. Pian testi osoitti hänen saaneen koronatartunnan.

Sairaana kolme viikkoa

Amie oli sairaana useita viikkoja. Tila paheni 15 päivää oireiden alkamisesta, ja nainen kiidätettiin sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi. Lääkärit totesivat Amien keuhkoissa tulehdusta, mutta eivät havainneet vakavia vaurioita. Hänet lähetettiin kotiin kuntoutumaan.

Viimein, kolme viikkoa sairastettuaan Amien onnistui selättää virustauti.

Sairastamisessa rankinta Amielle oli, että hän joutui olemaan erossa läheisistään. Hänen kaksi lastaan olivat äidin sairastaessa isänsä luona. Amien omat iäkkäät vanhemmat olivat tyttärensä kotona. Amie yritti suojata vanhempiaan sulkeutumalla huoneeseensa. Huoneesta poistuessaan Amie puki päälleen hengityssuojaimen sekä suojahanskat.

– Äitini puhdisti kaiken, mihin koskin, hän kertoo.

Varotoimet kannattivat, sillä kukaan Amien perheestä ei tiettävästi sairastunut.

Korona ei antanut parasta mahdollista alkua suhteelle

Nyt Amie kannustaa ihmisiä seuraamaan ohjeita sosiaalisesta vetäytymisestä. Vaikka eristäytyminen on ikävää ja yksinäistä, ei omaa tai muiden terveyttä tulisi uhrata. Australiassa koronaan on sairastunut vahvistetusti lähes 6000 ihmistä, joista 45 on kuollut. Suomessa vahvistettuja tartuntoja on pitkälle yli 2000 ja kuolleita 40. Seuraa kotimaan päivittyvää tilannetta tästä artikkelista.

Amien tartuttanut mies matkusti pian treffien jälkeen Eurooppaan, jota koronavirus tällä hetkellä pahoin kurittaa. Pari on pitänyt keskusteluyhteyttä yllä, mutta mitään vakavaa koronakriisin keskellä syntyneestä suhteesta tuskin on tulossa.

Treffit eivät siis edes kannattaneet siinä mielessä. Eikä ihme, viikkojen sairastaminen treffikumppanin tartuttaman taudin vuoksi tuskin on paras mahdollinen alku suhteelle.

Lähteet: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat