Arviolta yli 26 000 ihmistä evakuoitu Teneriffalla maastopalojen tieltä – "Palot ylittävät kapasiteettimme"

Teneriffan maastopalojen sammutustyöt edenneet hieman - aluejohtaja: vaikein palo 40 vuoteen 2:12
Katso uutisjuttu perjantailta: Teneriffan aluejohtajan mukaan Teneriffan käynnissä oleva palo on vaikein 40 vuoteen.

Arviolta yli 26 000 ihmistä on jouduttu evakuoimaan Teneriffalla maastopalojen vuoksi, kertoivat Espanjan hätäviranomaiset lauantai-iltana.

Viranomaiset kertoivat tuoreimman arvionsa viestipalvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä.

Heidän mukaansa voimakkaammat tuulet ja korkeammat yölämpötilat ovat aiheuttaneet Teneriffalla hallitsemattoman metsäpalon leviämisen.

– Palot ylittävät meidän kapasiteettimme saada ne sammutetuiksi. Ei ehkä kaikkialla, mutta suurella osalla alueita, sammutustöitä johtava Pedro Martinez sanoi lauantaina.

Palo oli lauantaihin mennessä tuhonnut noin 5 000 hehtaaria maastoa, vaikka lauantaiaamun valjettua avuksi oli saatu jälleen parisenkymmentä sammutuskonetta ja helikopteria. Palo sai aikaan liki neljän kilometrin korkeuteen kohoavan savupatsaan, joka näkyi selvästi myös avaruudesta otetuissa satelliittikuvissa.

Maastopalo syttyi Teide-tulivuorta ympäröivässä kansallispuistossa tiistai-iltana.

Tilanne Kanadassa jatkui vaikeana

Myös Kanadassa roihuamistaan jatkaneet maastopalot aiheuttivat pääministeri Justin Trudeaun mukaan hirvittäviä menetyksiä. Trudeau kommentoi maastopalotilannetta toimittajille tavattuaan evakuoituja asukkaita Luoteisterritorioiden alueen pääkaupungista Yellowknifestä.

Kaupungin 20 000 asukasta määrättiin aiemmin tällä viikolla evakuoitaviksi pahenevien maastopalojen alta. Satojen kilometrien päähän evakuoiduilla asukkailla ei ole tietoa, milloin he voivat palata takaisin.

Kanadan tämän vuoden maastopaloissa on kuollut neljä ihmistä.

CNN:n mukaan paloja oli lauantaina vielä yli parisataa.

Kanadan länsiosassa sijaitsevan Brittiläisen Kolumbian provinssin pääministeri David Eby julisti perjantaina alueellisen hätätilan maastopalojen takia. Ebyn mukaan tilanne alueella oli epävakaa ja seuraavat päivät tulisivat olemaan vaikeita.

Hätätila julistettiin, kun maastopalo Kelownan kaupungin länsipuolella levisi päivässä satakertaiseksi ulottuen jo 6 800 hehtaarin alueelle.

Kanadan Brittiläiseen Kolumbiaan julistettiin hätätila maastopalojen vuoksi 0:46
Kanadan Brittiläiseen Kolumbiaan julistettiin hätätila maastopalojen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat