Teneriffan maastopalon sammuttaminen edennyt hieman – palot eivät ole toistaiseksi vaikuttaneet talvikauden matkojen myyntiin Suomessa

Teneriffan maastopalojen sammutustyöt edenneet hieman - aluejohtaja: vaikein palo 40 vuoteen 2:12
Teneriffan maastopalojen sammutustyöt edenneet hieman – aluejohtaja: vaikein palo 40 vuoteen

Espanjassa Teneriffalla riehuvan maastopalon sammuttaminen on edennyt tänään perjantaina hieman, kun lämpötilat alenivat ja tuulet tyyntyivät, kertoivat maan viranomaiset. Palon leviäminen oli iltapäivällä hidastunut jonkin verran edellispäiviin nähden.

Palon tieltä evakuoitiin liki 3 000 asukasta ja nelisentuhatta määrättiin pysymään sisätiloissa surkean ilmanlaadun vuoksi.

– Tämä on luultavasti vaikein palo, joka Kanariansaarilla on ollut ainakin 40 vuoteen. Äärimmäinen kuumuus ja sääolosuhteet tekevät työstä kovaa, luonnehtii aluejohtaja Fernando Clavijo.

Paikallisviranomaisten mukaan liekit olivat tänään perjantaina ltapäivällä nielaisseet yli 3 800 hehtaaria maastoa. 

Sammutustöihin osallistui noin 450 palomiestä ja sotilasta sekä 16 sammutuskonetta ja helikopteria.

Saarelaiset vihaisina: Samaa vuosi toisensa jälkeen

Paikalliset suojaavat nyt kotejaan ja poistavat maastosta helposti syttyvää kasvillisuutta. Samalla kun he ahkeroivat kritiikkiä sataa viranomaisille. 

Me kanariansaarelaiset ansaitsemme enemmän huomiota, meidät on hylätty. Olkoon sitten keskushallitus tai aluehallitus, sama jatkuu, vaikka poliittinen väri vaihtuu, emme ymmärrä tätä, paikallinen asukas totesi kansainvälisen median haastattelussa.

– Tulevaisuudessakin moni eläin kuolee paloissa, ihmiset menettävät omaisuuttaan, samaa vuosi toisensa jälkeen.

Suomalaiset matkailevat Kanariansaarille tyypillisesti lokakuusta huhtikuuhun. 

Suuret matkanjärjestävät kertovat MTV Uutisille, etteivät palot ole toistaiseksi vaikuttaneet tulevan kauden matkojen myyntiin.

Palo syttyi kansallispuistossa

Maastopalo syttyi Teide-tulivuorta ympäröivässä kansallispuistossa tiistai-iltana. Palon sammuttamista vaikeuttaa sen leviäminen jyrkkien rotkojen metsissä.

Liekkien sammuttamista on vaikeuttanut vuoristoinen maasto. Myös kuumuus ja kuiva sää vaikeuttavat palojen hallintaa. Viime yönä palot etenivät jo hitaammin, mutta vielä ei voida huokaista helpotuksesta.

Viime vuonna maastopalot loimottivat eri puolilla Eurooppaa, mutta Espanjassa tilanne oli erityisen paha. Liki 500 paloa tuhosi yli 300 000 hehtaaria maastoa. Tänä vuonna palot ovat tähän mennessä polttaneet tuhkaksi noin 71 000 hehtaaria.

Jutua päivitetty kauttaaltaan 18.8.2023 kello 19.48.

Lue myös:

    Uusimmat