Arsenal-ikonilta yllättävää puhetta: ylisti Manchester Unitedia ja teki hurjan ennustuksen päävalmentajasta – "En halua olla epäkunnioittava Sir Alexia kohtaan, mutta..."

Tulosruutu: Arsenal käänsi dramaattisen kärkiottelun Manchester Unitedia vastaan viimeisillä hetkillä

Arsenalin legendaarinen ex-maalitykki Thierry Henry on vaikuttunut, ei ainoastaan rakkaan seuransa edesottamuksista, vaan myös Valioliigan huipulle palaamassa olevasta Manchester Unitedista. Henryn mukaan seuran päävalmentajana tällä kaudella aloittanut Erik ten Hag on tismalleen oikea mies tehtävään.

– Olen iloinen, että Arsenal voitti. He ansaitsivat sen toisen jakson suorituksensa jälkeen, mutta voi hyvänen aika, Manchester United näytti täysin toisenlaiselta joukkueelta Ten Hagin alaisuudessa, Henry sanoi CBS Sportsille.

– Näimme kolme vuotta kehittyneen joukkueen pelaamassa kuusi kuukautta kehittynyttä joukkuetta vastaan. Näimme myös viikon levänneen joukkueen pelaamassa kaksi päivää levännyttä joukkuetta vastaan, ja silti Manchester United taisteli tasaväkisesti, se oli minusta yllättävää.

Henry kutsui Ten Hagia "neroksi" ja kertoi suositelleensa tämän palkkaamista Barcelonan presidentille Joan Laportalle sen jälkeen, kun seura oli erottanut Ronald Koemanin. Valinta kohdistui kuitenkin katalonialaisia tätä nykyä luotsaavaan Xaviin

Ranskalainen myönsi yllättyneensä Unitedin kyvystä vastata Arsenalin prässiin.

– Luulin Arsenalin tulevan Unitedin niskaan joka puolelta avauspotkusta lähtien Unitedin pelaajien ottaessa vain iskuja vastaan, mutta vierasjoukkueella oli itseasiassa parempi kontrolli pallosta ensimmäisellä puoliajalla, Henry huomautti.

– Antakaa Ten Hagille vuosi aikaa ja päästäkää hänet pelaajamarkkinoille. Unitedista tulee varteenotettava voimatekijä. En halua olla epäkunnioittava Sir Alexia kohtaan, mutta jos Ten Hag saa homman toimimaan Unitedissa, he pelaavat viihdyttävämpää jalkapalloa kuin Sir Alex Fergusonin alaisuudessa.

Arsenal johtaa Valioliigaa viiden pisteen erolla ottelun enemmän pelanneeseen Manchester Cityyn. Newcastle on kolmantena 11 pistettä Arsenalin jäljessä. Manchester United on tasapisteissä Newcastlen kanssa neljäntenä.

Lue myös:

    Uusimmat