Mestaruushuuma kasvaa – ukrainalaistähti näki kouriintuntuvan muutoksen Arsenalissa: "Osa nauroi"

Arsenal kaatoi Manchester Unitedin maalein 3–2, kun Edward Nketiah osui viime hetkillä sunnuntai-illan Valioliigan ottelussa. Lontoolaiset johtavat sarjaa viidellä pisteellä ennen yhden ottelun enemmän pelannutta Manchester Cityä. Upeasti sujunut kausi on herättänyt joukkueen mestaruususkon henkiin.

Arsenal ei ole voittanut Valioliigaa sitten kauden 2003–2004, kun ranskalaismanageri Arsene Wenger johdatti lontoolaiset mestaruuteen. Nyt Mikel Artetan joukot ovat kauden puolivälissä erinomaisessa tilanteessa.

Vielä kauden alla Arsenalin mestaruusmahdollisuuksiin ei juuri uskottu. Ei edes joukkueen omassa pukukopissa.

Täksi kaudeksi Citystä Arsenaliin siirtynyt Oleksandr Zintshenko kertoo joukkueen menestysuskon kuitenkin heränneen upeasti menneen kauden aikana.

Zintshenko sanoo itse nähneensä joukkueen menestyspotentiaalin heti.

– Tietysti tiesin Arsenalin joukkueen, tiesin kaikki pelaajat ennalta, mutta kentällä ymmärsin, että meillä on kaikki tarvittava suuriin saavutuksiin, Zintshenko sanoi Premier League TV:lle.

Ukrainalainen pyrki valamaan menestysuskoa myös joukkuekavereihinsa. Zintshenko kertoo painottaneensa Arsenalin pukukopissa, että joukkueen tulisi tähdätä suoraan mestaruuspokaaliin.

– Osa nauroi. Mutta kukaan ei naura enää. Meidän kaikkien unelma on elossa.

Kautta on kuitenkin vielä paljon jäljellä. Sunnuntain ottelu oli Arsenalille 19:s, joten lontoolaisjoukkueen kausi on tasan puolivälissä.

– Pelejä on paljon pelaamatta, ja kuten näette United on taas mukana kamppailussa. City on mukana, kuten aina. Saa nähdä, mitä tapahtuu, mutta me etenemme askel kerrallaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja