Arsenal teki sen taas – Valioliigan kärkiottelu ratkesi viime hetkellä, Manchester Unitedille karvas viikko

Englannin Valioliigan kärkitaistelu päättyi sunnuntaina sarjaa johtavan Arsenalin riemuun, kun joukkue tukevoitti johtoaan voittamalla Manchester Unitedin maalein 3–2. Voittomaalin iski paitsion tuntumasta lisäajan kynnyksellä Arsenalin 23-vuotias englantilaishyökkääjä, myös joukkueen ensimmäisen maalin tehnyt Eddie Nketiah.

Tappion myötä sarjassa neljäntenä jatkava Manchester United otti johdon 17. minuutilla, kun MM-kisojen jälkeen Euroopan viiden parhaan sarjan kovimpana maalintekijänä kunnostautunut Marcus Rashford laukoi komean harhautuksen jälkeen etukulmaan. Rashford on osunut kisojen jälkeen yhdeksässä ottelussa yhdeksän kertaa.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Nketiah puski lähietäisyydeltä komean syöttökuvion päätteeksi tasoituksen. Toisella puoliajalla Arsenal nappasi johdon Bukayo Sakan näyttävällä laukauksella, kunnes Manchester United nousi vielä kerran tasoihin kulmapotkusta syntyneellä Lisandro Martinezin maalilla.

Lisäajan kynnyksellä Martin Odegaard löysi maalin edestä Nketiahin, joka jatkoi upeasti yhdellä kosketuksella vaikeasta asennosta pallon verkkoon. Osumaa tarkisteltiin videolta, mutta paitsio jäi liputtamatta. Arsenal säilytti johtonsa, ja sen ero ottelun enemmän pelanneeseen Manchester Cityyn on nyt viisi pistettä.

Manchester United kärsi tällä viikolla kaksi viime hetken takaiskua, kun sen 1–0-johto Crystal Palacea suli lisäajalla ja tasapelipiste Arsenalia vastaan luiskahti käsistä niin ikään loppuhetkillä. Joukkue on sarjassa neljäntenä tasapisteissä edellä olevan Newcastlen kanssa.