Yli kolmasosa kunnista on lähtenyt mukaan malliin, jolla turvataan lasten harrastukset – toivelistan kärjessä yllättävä laji

1:59
Yli kolmasosa suomalaiskunnista on lähtenyt mukaan malliin, jolla turvataan lasten harrastukset – toivelistan kärjessä yllättävä laji, katso!

Yli kolmasosa suomalaiskunnista on lähtenyt mukaan malliin, jonka tarkoitus on turvata lapsille maksuttomia harrastuksia koulupäivän aikana. 

Vaikka Ruotsalon koulu sijaitsee kaukana Kokkolan kaupungin harrastustarjonnasta, siellä liikutaan paljon. 

Siitäkin huolimatta koulu pyrkii mukaan uuteen Suomen malliin, jonka tarkoitus on turvata lapsille maksuttomia harrastuksia koulupäivän yhteyteen.

Alun perin Islannista lähtenyt idea otetaan käyttöön Suomessa jo ensi vuoden alussa. 

Malli on toivottu – ja tarpeelle on moniakin syitä.

–Ainakin sen takia, että lapset saa liikkua, jos on vähävaraisia perheitä niin ne ei välttämättä pääse harrastamaan urheiluseurassa, niin pääsisivät nekin osallistumaan, Kokkolan lapsivaltuuston varapuheenjohtaja Joonas Boren sanoo MTV Uutisille. 

– Monesti kuljetuskysymys on täällä se ongelma. Kun lasten kanssa asiasta juttelee, he sanovat, että kuitenkin vanhempia tarvitaan kuljettamaan, Ruotsalan koulun rehtori Ulla-Maria Åstrand listaa. 

Lasten toivelistan kärjessä yllättävä laji

Suomen mallissa nähdään myös muita positiivisia vaikutuksia: Sen lisäksi, että perheellä on iltaisin enemmän yhteistä aikaa, myös lapset jaksavat harrastuksissaan paremmin. 

Suomen malli perustuu lasten omiin harrastustoiveisiin, jotka vaihtelevat laidasta laitaan. 

– Sieltä löytyy nyt tällä hetkellä kärjessä parkouria ja valokuvausta, kiipeilyä, keilausta, ruoanlaittoa että hyvin monipuolisesti, opetus- ja kulttuuriministeriön neuvotteleva virkamies Iina Breden listaa. 

Kokeiluun mukaan lähtevät kunnat saavat harrastusten järjestämiseen liki 10 miljoonaa euroa rahaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja