Näitä suomalaiset ovat korona-aikana harrastaneet: kuntoilua, käsitöitä ja pelejä – Marttaliitto kertoo, minkälaisia neulomuksia syntyy eniten

Suomalaiset innostuivat neulomaan korona-aikana – Marttaliitosta kerrotaan, mikä koituu käsitöiden suurimmaksi haasteeksi 6:33
Neulomisen suosio on kasvanut korona-aikana: villasukat pitävät paikkansa kestosuosikkina, mutta myös perinnevillapaitoja ja pyllyttimiä kudotaan – katso video!

Koronakevät laittoi lähes kaikkien suomalaisten arjen uusiksi. Monen täytyi keksiä uusia harrastuksia, kun kuntosaleja laitettiin kiinni ja moni muukin harrastustoiminta keskeytettiin.

MTV Uutiset sai haltuunsa tilastoja suurilta suomalaisilta päivittäistavaraketjuilta, S-ryhmältä ja Keskolta, joista paljastuvat suomalaisten korona-ajan harrastukset.

Yksi kevään ja syksyn suosikkiharrastukseksi on noussut neulominen erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. S-ryhmä kertoo, että esimerkiksi neulelankojen ja ompelutarvikkeiden myynti on kasvanut 15 prosenttia. Myös suomalaisen lankavalmistaja Novitan kokonaismyynti kasvoi saman verran ja verkkosivujen kulutus kaksinkertaistui.

Novitan markkinointi- ja viestintäjohtaja Linda Permanto kertoo, että sivustoa käyttävät etenkin yli 65-vuotiaat sekä 18-24-vuotiaat.

Yllä olevalla videolla Marttaliiton kansalaistoiminnan ja viestinnän johtaja Reija Salovaara kertoo puolestaan, millaisia asioita suomalaiset neulovat innokkaimmin!

Katso lista myydyimmistä harrastusvälineistä alta!

Urheilu ja ulkoilu:

Tavara

Kasvu:

Kuntoiluvälineet ja -varusteet

+90%

Kävelysauvat

+45%

Pyörät ja pyöräilytarvikkeet

+40%

Potkulaudat

+50%

Frisbeegolf: Kiekot ja tarvikkeet

+140%

Kalastus- ja retkeilyvälineet

+20%

Urheilukellot

+40%

Kotoilu:

Ruoanvalmistusvälineet

+20%

Ruoanvalmistuslaitteet. keittiökoneet

+20%

Pala- ja lautapelit

+20%

Konsoli- ja tietokonepelitarvikkeet

+35%

Käsityöt, esim. neulelangat ja ompelutarvikkeet

+15%

Pihalla ja puutarhassa:

Puutarhamulta ja lannoitteet

+20%

Puutarhatyökalut ja -tarvikkeet

+15%

Pihakivet- ja laatat 

+25%

Grillihiilet ja nestekaasu

+15%

Mikä on suomalaisten neulojien yleisin ongelmakohta? Entä tiedätkö mikä on pyllytin? Katso yllä oleva video ja ota selvää!

Lue myös:

    Uusimmat