Video: näin toimii uutuuslaite, jonka tarkoitus on vähentää koulukiusaamista – seinäjokisen koulun pihaan asennettiin turvatolppa

Seinäjoella on kehitelty koulukiusaamisen vähentämiseen tähtäävä turvatolppa – ensimmäinen turvatolppa on koekäytössä Törnävän koululla 0:46
Katso videolta, miten turvatolppa Törnävän koulun pihassa toimii

Seinäjoelle Törnävän koulun pihaan asennettiin Suomen ensimmäinen niin sanottu turvatolppa. Uutuuslaite kannustaa lapsia ja nuoria puuttumaan kiusaamiseen.

Pihalle asennettavan turvatolppajärjestelmän tarkoituksena on madaltaa koululaisten kynnystä puuttua erilaisiin tilanteisiin.

Napin painallus välittyy heti ulkovalvojan vastaanottimeen.

– Turvatolpan avulla oppilaat voivat hälyttää apua koulussa tapahtuvaan kiusaamiseen tai väkivaltaan välittömästi. Oppilaat voivat myös esimerkiksi painaa turvanappia, jos huomaavat ulkopuolisia koulun pihalla, kertoo tolppajärjestelmän valmistaja Innotrafik tiedotteessaan. 

Ledivalot välkkyvät

Törnävän koulun kolme kuukautta kestävän pilottihankkeen aikana testataan laitteiston toimivuutta ja vaikuttavuutta. 

Valmistajafirman mukaan kokeilussa koulun pihalle valotolppaan sijoitetaan huomiovalokapselisarja ja sen yläpuolelle infotaulu.

Alimmainen kapseli toimii hätäpainikkeena. Kun sitä painaa, yläosan huomiokapseleiden ledivalot alkavat vilkkua. Samalla ulkovalvojan henkilötunnistin saa tiedon hälytyksestä.

Katso MTV Uutisten videolta, miten turvatolppa toimii.

Lue myös:

    Uusimmat