Yksi hetki lomareissulla havahdutti – Scott, 48, teki elämäntapamuutoksen: "Tuskin tunnistan itseäni lomakuvistamme"

Jenni, 35, kehitti leikkipuistotreenin pienten lasten vanhemmille: ”Siinä saa äiti liikuntaa ja lapsi pääsee jaloittelemaan ja ulkoilemaan!” 1:21
Videolla leikkipuistotreeni pienten lasten vanhemmille!

Mies laihdutti ruokavalion ja liikunnan avulla noin 41 kiloa.

Brittiläinen kahden lapsen isä Scott Ross, 48, kevensi painoaan 123 kilosta 82 kiloon. Hänen elämäntapamuutoksestaan kertoo Daily Mail.

Matkailualan yrittäjä ja nykyinen fitnessvalmentaja Ross kertoo, että painoa alkoi kertyä reippaasti hänen aloitettuaan matkailualan bisneksensä vuonna 2018. Hän kertoo, että päivästä meni 14 tuntia istuen työpöydän ääressä kotitoimistossa. 

Scott söi paljon esimerkiksi voileipiä, keksejä ja sipsejä. Enimmillään hän painoi noin 123 kiloa.

Lomamatka inspiroi muutokseen

Lomamatka vuonna 2019 muutti Scottin elämän suunnan. Hän oli teini-ikäisten poikiensa kanssa vuokrannut kajakin ja jo viiden minuutin melomisen jälkeen hän oli todella hengästynyt.

– Se oli aikamoinen sokki, koska olin aiemmin ollut aika hyvässä kunnossa ja varttuessani pelasin usein rugbya.

– Kun pääsimme takaisin asunnolle, en vain tunnistanut itseäni enää peilistä. Niinpä päätin tehdä jotain asioille, kun olisimme taas kotona.

Katso Scottin muutos videolta:

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Elämäntavat uusille, terveellisemmille urille

Scott hylkäsi epäterveellisen ruokavalion ja alkoi treenata säännöllisesti. Hän otti osaa kolmen kuukauden nettivalmennukseen, johon kuului treeni- ja ruokavaliosuunnitelma. 

Scottin alkuperäinen tavoite oli saada paino putoamaan 100 kilon kieppeille. Nettivalmennuksen päätyttyä hän ei kuitenkaan halunnut lopettaa treenaamista. Hän otti tavoitteekseen pudottaa vielä lisää kiloja ja hankkia enemmän lihasta. 

Yhdeksän kuukauden kuluttua hän painoi 82 kiloa. Siinä paino on pysynytkin.

Scottin mielestä elämäntapamuutos mullisti hänen elämänsä

– Sanoisin todellakin, että olen paremmassa kunnossa nyt kuin rugby-aikoinani.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Säännöllistä liikuntaa ja ruokailua

Scott käy edelleen salilla ja tekee juoksulenkkejä.

Hän syö kuudesti päivässä. Ruokavalioon kuuluu muun muassa kaksi ateriaa ja terveellisiä välipaloja.

Scott kertoo syövänsä paljon proteiinia. Ruokavalioon kuuluu muun muassa kvinoaa, tummaa riisiä, avokadoa sekä jogurttia ja marjoja. Hän kokkailee myös kasvisruokia enemmän kuin ennen. 

Scottista on ollut helppo mukautua uudenlaisiin ruokailutottumuksiin. Hän oli niin päättäväinen sen suhteen, mitä halusi saavuttaa. Kokkailu alkoi myös tuntua mukavalta puuhalta.

– Tällaista elämäntyyliä on helppo noudattaa, kun siihen tottuu. Viikonloppuisin voi silti edelleen syödä pizzaa tai juoda viiniä.

Henkisesti parempi olo kuin ennen

Scott kokee olonsa paljon aiempaa energisemmäksi. Uusi elämäntapa on saanut hänet stressaamaan vähemmän ja auttanut häntä sietämään koronasulkuja. Hän kokee, että hänen mielenterveytensä on aiempaa paremmalla tolalla. 

– Tuskin tunnistan itseäni lomakuvistamme. Olin niin onneton ulkonäköni takia, hän muistelee.

Hän kiittää myös läheisiään heidän tuestaan.

– Kaikki ovat olleet upeita ja kannustavia. Moni läheiseni on myös ryhtynyt muuttamaan omia elämäntapojaan yhdessä minun kanssani.

Vuoden 2020 alussa Scott ryhtyi pyörittämään valmennuksiin keskittyvää yritystä yhdessä tyttöystävänsä Sarahin, 43, kanssa. Sarah on personal trainer. Scott on kertonut elämäntapamuutoksestaan muun muassa TikTokissa.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat