Video: Convoy-mielenosoittajat tukkivat Pohjois-Amerikan vilkkaimman rajanylityspaikan

Video: Convoy-mielenosoittajat tukkivat Pohjois-Amerikan vilkkaimman rajanylityspaikan 0:50
Video: Convoy-mielenosoittajat tukkivat Pohjois-Amerikan vilkkaimman rajanylityspaikan

Kanadassa Convoy-mielenosoittajat estivät pääsyn maanantai-iltana paikallista aikaa Pohjois-Amerikan vilkkaimmalle kansainväliselle maarajanylityspaikalle, uutisoi CNN.

Rajanylityspaikka saatiin kuitenkin avattua tiistaina aamulla. 

Aiemmin pahimmat protestit ovat pysyneet pääkaupunki Ottawassa, johon julistettiin sunnuntaina hätätila protestien vuoksi.

Maanantaina rekat kuitenkin matkasivat Ambassador Bridgelle, joka ylittää Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla kulkevan Detroitjoen. Silta yhdistää Detroitin ja Kanadan puolella sijaitsevan Windsorin kaupungin.

Sillan kautta kulkee päivittäin 8 000 rekkaa ja noin 300 miljoonan euron edestä tavaraa. Kanadan viennistä 75 prosenttia menee Yhdysvaltoihin.  

Protesteissa on osoitettu mieltä maan koronasäännöksiä vastaan. Rekka- ja kuorma-autokuskit ovat vastustaneet Ottawassa Yhdysvaltain rajan ylittämiseksi vaadittavaa koronarokotusta.

Ottawa on poliitikkojen mukaan halvaantunut protestien vuoksi ja haittaa maan pääkaupungin taloutta ja asukkaiden elämää.

Sittemmin liike on alkanut vastustaa yleisesti koronarajoituksia ja pääministeri Justin Trudeaun hallitusta.

Trudeaun mukaan liike edustaa vain pientä vähemmistöä eikä hallitus taivu sen vaatimuksiin.

– Haluan olla todella selvä: emme pelkää heitä, jotka loukkaavat ja pahoinpitelevät pienyritysten työtekijöitä ja varastavat ruokaa kodittomilta, Trudeau sanoi maanantaina.

– Emme anna periksi heille, jotka heiluttavat rasistisia lippuja, emme anna periksi niille, jotka harjoittavat ilkivaltaa tai häpäisevät veteraaniemme muistoa, hän jatkoi.

Mielenosoituksissa on heiluteltu esimerkiksi natsilippuja. Protestoijat ovat kävelleet myös Tuntemattoman sotilaiden haudan päällä. Hautaan on haudattu muun muassa tunnistamattomia sotilaita, jotka kuolivat Ranskassa ensimmäisen maailmansodan aikana.

Ottawan poliisi on kertonut tutkivansa protesteihin liittyen 60 rikosta, joissa epäillään muun muassa viharikoksia ja omaisuuden rikkomista. 

Lue myös:

    Uusimmat