Tuukka Rask sai toipua vaikeasta finaaliavauksesta – "Onneksi minun ei täytynyt tehdä oikein mitään"

Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Rask ei joutunut suureen kiekkosateeseen NHL:n ensimmäisessä loppuottelussa. Rask keräsi 18 torjuntaa, kun Boston Bruins avasi finaalisarjan St. Louis Bluesia vastaan 4–2-kotivoitolla.

Ottelun kulusta kertoo, että St. Lousin tulokasmaalivahdille Jordan Binningtonille merkittiin 34 torjuntaa.

Etenkin toisessa erässä Rask oli pitkiä jaksoja vailla torjuntatöitä sen jälkeen, kun Vladimir Tarasenko oli vienyt St. Louisin erän alussa 2–0-vierasjohtoon.

– Kaikki olivat valmiita tekemään myös likaista työtä. Toinen erä oli meiltä loistava heidän maalinsa jälkeen. Yritin pysyä keskittyneenä ja pitää meidät pelissä mukana. Onneksi minun ei täytynyt tehdä oikein mitään, Rask kuvaili kakkoserää Bostonin kotisivujen videohaastattelussa.

Ottelun alku oli Bostonille hankala, kun St. Louis meni ensimmäisessä erässä johtoon Brayden Schennin napakalla rannelaukauksella.

Jatkoa seurasi toisen erän avausminuutilla, kun Schenn pelasi kiekon maalin takaa Tarasenkolle, joka laukoi suoraan syötöstä 0–2-lukemat.

Boston ei häkeltynyt vaan nousi toisessa erässä rinnalle Connor Cliftonin ja Charlie McAvoyn osumilla. McAvoy laukoi tasoituksen ylivoimalla.

Päätöserässä kotijoukkue karkasi Sean Kuralyn osumalla johtoon. Brad Marchand viimeisteli loppunumerot tyhjiin.

Marchand on pudotuspelien pistepörssissä toisena. Hän on kerännyt 18 pudotuspelikamppailussa tehopisteet 8+11=19.

Finaalisarja jatkuu Bostonissa 

Boston osoitti finaaliavauksessa materiaalinsa laajuutta, ja St. Louis ei lopulta pystynyt vastaamaan vyöryyn. Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy piti ottelua kaksijakoisena.

– Emme olleet kovin tyytyväisiä siihen, miten ottelu eteni. Vastustajan toinen maali tietyllä tapaa herätti meidät, Cassidy tiivisti ottelun alun NHL:n kotisivuilla.

Finaalisarja jatkuu Suomen aikaa varhain torstaina Bostonissa. Sen jälkeen jääkiekkokaravaani siirtyy kahden pelin ajaksi St. Louisiin. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Lue myös:

    Uusimmat