Tuoreet NHL-varaukset tähdittävät SM-liigaa, Ilves ja Kärpät erottuvat joukosta – MTV Urheilu selvitti suomalaislupausten ensi kauden osoitteet

Kesän NHL:n varaustilaisuudessa huudettiin peräti 22 suomalaispelaajaa, mutta missä he pelaavat ensi kaudella? MTV Urheilu listasi suomalaislupausten todennäköiset osoitteet.

Kesän suomalaisvarauksista peräti 17 pelaajalla on voimassa oleva sopimus jonkin SM-liigaseuran kanssa, joten ensi kaudella Suomen kiekkokaukaloissa nähdään liuta kiinnostavia ja lupaavia suomalaispelaajia.

Ilves oli viikonlopun varaustilaisuuden suurin suomalaismenestyjä, sillä joukkueen kanssa keväällä sopimuksen tehneet Lassi Thomson, Matias Maccelli, Santeri Hatakka ja Antti Saarela varattiin NHL:ään. Jos mitään ihmeitä ei tapahdu, pelaa koko nelikko ensi kaudella Ilveksen paidassa.

– Ymmärrys on tällä hetkellä se, että kaikki ovat meillä. Ei ole vielä kiire lähteä toiselle puolelle, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo toteaa MTV Urheilulle.

Myös hiljattain varattu Kärpät-kolmikko Tuukka Tieksola, Kalle Loponen ja Aku Räty pelaa ensi kaudella Suomessa.

– Kaikki ovat meidän sopimuspelaajia. Ei ole mitään tietoa, että NHL-seurat olisivat vielä tekemässä heille sopimusta. Laskemme vahvasti sen varaan, että he ovat meillä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo MTV Urheilulle.

Katso alta koko listaus kesän 22 suomalaisvarauksesta ja heidän todennäköisistä osoitteistaan ensi kaudella. Listauksessa pelaaja, varausnumero, varannut joukkue, nykyinen sopimustilanne.

Kaapo Kakko, #2, New York Rangers

Kaapo Kakko varattiin koko varaustilaisuuden toisena pelaajana. MM-kisoissa loistanut Kakko on ladannut tavoitteekseen pelata ensi kaudella NHL:ssä. Kakon sopimus TPS:n kanssa kattaisi vielä ensi kauden, mutta nuorukaisen sesonki kuluu melko varmasti New York Rangersin organisaatiossa.

Lassi Thomson, #19, Ottawa Senators, Ilves

Lassi Thomson kiekkoili vielä viime kaudella Kanadan juniorisarja WHL:ssä. Suomalaislupaus solmi keväällä Ilveksen kanssa kauteen 2020-2021 ulottuvan sopimuksen. Jos paikka NHL:ssä ei aukene, pelaa Thomson erittäin suurella todennäköisyydellä Tampereella.

– Hänellä on iso vuosi ensi vuonna. Iso ruutu SM-liigassa tavoitteena ja kaksikymppisten MM-kisat. Ei siitä varmaan omat henkilökohtaisemmat tavoitteet voi isommiksi tulla. Uskon, että hän ottaa meillä isoa ruutua. Sen takia hän on tullut takaisin, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi summasi Thomsonin tilannetta viikonloppuna MTV Urheilulle.

Ville Heinola, #20, Winnipeg Jets, Lukko

Ensimmäisen kautensa SM-liigassa pelanneen Heinolan sopimus Lukon kanssa kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta. Lupaava puolustaja pelaakin todennäköisesti ainakin vielä ensi vuonna Suomen kiekkokaukaloissa.

– Jos ihmeellisyyksiä ei tapahdu, hän varmasti pystyy ottamaan itselleen tosi ison roolin meidän joukkueessa, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt ennakoi Heinolan ensi kautta.

Antti Tuomisto, #35, Detroit Red Wings, Ässät U20

Hyökkäävänä puolustajana viihtyvä Tuomisto pelasi viime kaudella Ässien paidassa Nuorten SM-liigaa. Tuomisto vahvisti Detroitin haastattelussa pelaavansa vielä ensi kaudella Nuorten SM-liigassa, jonka jälkeen hän suuntaa USA:n yliopistosarja NCAA:han.

Patrik Puistola, #73, Carolina Hurricanes, Tappara

Patrik Puistola debytoi viime kaudella SM-liigassa. 16 ottelua Tapparassa pelanneen Puistolan sopimus Tapparan kanssa kattaa vielä ensi kauden, joten 18-vuotias maalitykki jatkanee vielä Suomessa. Tapparassa varmasti halutaan antaa Puistolalle kunnon näytönpaikka.

Anttoni Honka, #83, Carolina Hurricanes, JYP 

Myös Anttoni Hongan todennäköisin osoite löytyy SM-liigasta. Hongan ja JYPin välinen sopimus on voimassa vielä tulevan kauden ajan. 

Mikko Kokkonen, #84, Toronto Maple Leafs, Jukurit

Mikko Kokkonen teki viime talvena kaksivuotisen jatkosopimuksen Jukureiden kanssa. 18-vuotias puolustaja oli jo viime kaudella Jukureiden runkopuolustajien joukossa, joten Kokkoselle on varmasti tarjolla Mikkelissä kehitykselleen suotuisaa vastuuta ensi kaudellakin.

Matias Maccelli, #98, Arizona Coyotes, Ilves 

Maccelli solmi keväällä kaksivuotisen sopimuksen Ilveksen kanssa. USA:n kiekkosarjoista Suomeen palaava Maccelli pelannee ensi kaudella Ilveksen organisaatiossa.

Henri Nikkanen, #113, Winnipeg Jets, Jukurit

Henri Nikkanen pääsi viime kaudella maistelemaan SM-liigan vauhtia yhdeksän ottelun verran. Hyökkääjän sopimus Jukureiden kanssa kattaa vielä ensi kauden.

Kim Nousiainen, #119, Los Angeles Kings, KalPa 

KalPan paidassa viime kaudella debytoinut Nousiainen vietti suurimman osan kaudestaan A-junioreissa. Nousiaisen sopimus KalPan kanssa ulottuu vuoteen 2021 asti, joten puolustajalupaus pelannee ensi kaudella SM-liigassa.

Tuukka Tieksola, #121, Carolina Hurricanes, Kärpät

Tieksola pääsi debytoimaan viime kaudella Kärppien paidassa. Tieksola solmi toukokuussa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen oululaisten kanssa, ja lähtee jahtaamaan pelipaikkaa Kärppien kivikovasta ryhmästä.

Antti Saarela, #123, Chicago Blackhawks, Ilves

Antti Saarela solmi Maccellin ja Thomsonin ohella Ilveksen kanssa kaksivuotisen sopimuksen tänä keväänä. Viime kaudella Lukon paidassa SM-liigassa pirteästi debytoineella hyökkääjällä on hyvä mahdollisuus napata oiva pelipaikka nuoresta Ilves-ryhmästä.

Leevi Aaltonen, #130, New York Rangers, KalPa

Leevi Aaltosen sopimus KalPan kanssa kattaa vielä ensi kauden. Viime kaudella seitsemässä SM-liigaottelussa esiintynyt Aaltonen totesi NHL-varauksensa jälkeen tavoitteekseen napata ensi kaudella iso rooli KalPan hyökkäyksestä ja nousta NHL:ään kolmen vuoden sisällä.

Marcus Kallionkieli, #139, Vegas Golden Knights 

Kallionkieli pelasi viime kaudella USHL:ssä Sioux City Musketeersin riveissä. 18-vuotias hyökkääjä on tällä hetkellä ilman sopimusta, joten Kallionkielen ensi kauden seura on vielä mysteeri.

Aku Räty, #151, Arizona Coyotes, Kärpät

Tieksolan ohella myös Räty allekirjoitti kolmen vuoden mittaisen sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. Viime kaudella Räty johdatti Kärpät Nuorten SM-kultaan. Räty tavoittelee ensisijaisesti paikkaa Kärppien hyökkäyksestä, mutta voi pelata myös Mestiksessä tai A-junioreissa.

Santeri Hatakka, #184, San Jose Sharks, Ilves

Hatakka on yksi monista Ilveksen kanssa kaksivuotisen sopimuksen solmineista kiekkolupauksista. Jokereiden A-junioreissa viime kaudella kiekkoillut Hatakka lähtee tavoittelemaan pelipaikkaa Ilveksen siniviivalta.

Matias Mäntykivi, #185, Boston Bruins, SaiPa 

Mäntykivi on SaiPan sopimuspelaaja vielä ensi kauden ajan. Viime kaudella SaiPassa kuusi ottelua pelannut hyökkääjä tavoittelee ensi kaudella suurempaa roolia SaiPan hyökkäyksestä

Filip Lindberg, #197, Minnesota Wild, UMass Amherst (NCAA)

Kesän NHL-varaustilaisuuden ainoa suomalaisvahti Lindberg pelasi viime kaudella Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa, joten on erittäin todennäköistä, että 20-vuotias maalivahti jatkaa NCAA-kaukaloissa myös ensi kaudella.

Valtteri Puustinen, #203, Pittsburgh Penguins, HPK

Viime kaudella HPK:n kanssa Suomen mestaruutta juhlineen Puustisen sopimus kattaa vielä ensi kauden. Puustinen vakiinnutti paikkansa HPK:n kokoonpanossa jo viime kaudella, joten odotettavissa on jälleen mukavasti vastuuta.

Kalle Loponen, #204, Toronto Maple Leafs, Kärpät

Kalle Loponen teki Kärppien kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen toukokuussa. Viime kaudella Loponen pääsi debytoimaan Kärppien joukkueessa yhden ottelun verran.

Juuso Pärssinen, #210, Nashville Predators, TPS

Juuso Pärssinen pelasi viime kaudella seitsemän ottelua TPS:ssä. Pärssinen solmi keväällä turkulaisten kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen, joten Pärssinen jahtaa ensi kaudella pelipaikkaa TPS:n kovasta liigamiehistöstä.

Santeri Airola, #211, Pittsburgh Penguins, Imatran Ketterä

Santeri Airola on NHL-varaustilaisuuden ainoa Mestis-pelaaja. Airola teki kolmivuotisen sopimuksen Imatran Ketterän kanssa helmikuussa. Airola pääsi maistamaan viime kaudella myös SM-liigan vauhtia, kun hän pelasi kolme ottelua lainalla SaiPan riveissä. 

Pelaaja, varausnumero, varannut joukkue, nykyinen sopimustilanne

Lue myös:

    Uusimmat