Ravintola-ala on kärsinyt pahasti koronakriisistä. Kolme viikkoa kestävät järeät sulkutoimet ovat uusi isku alalle, mutta ravintolayrittäjän mukaan täsmäisku on parempi vaihtoehto kuin löysässä hirressä roikkuminen.
Hallitus on ilmoittanut Suomen siirtyvän kolmeksi viikoksi poikkeusoloihin 8. maaliskuuta alkaen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ravintolat suljetaan suuressa osassa maata.
Lue lisää: Mitä tänään päätettiin? Tässä ovat hallituksen uudet koronarajoitukset ja näillä alueilla ne tulevat voimaan
Ravintolakonserni NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström ymmärtää järeitä toimia, vaikka katsoo, etteivät ruokaravintolat ole isossa roolissa koronatartuntojen lähteenä.
– En lähde lääkärin kanssa väittelemään, mutta mä katson yritysjohtajana faktoja, Vikström sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.
NoHon 300 ruokaravintolassa on hänen mukaansa todettu kuusi koronatapausta. Ylipäätään ruokaravintoloista saa alkunsa vain muutama prosentti tartunnoista.
– Jos katsotaan tartuntatilannetta tässä maassa, on selvää, että jollain tavalla pitää reagoida. Nyt täytyy tehdä isoja järeitä toimenpiteitä ja toivon, että ne ovat laaja-alaisia ja hyvin koordinoituja. Yksinään tämä alle viisi prosenttia tartunnoista ei tule ratkaisemaan tätä ongelmaa.