Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Toimitusjohtaja iskee pöytään todelliset tartuntaluvut ruokaravintoloissa: "Mä katson faktoja"

3:42Ravintolayrittäjä Aku Vikström ymmärtää sulkurajoituksia – tartunnat ruokapaikoissa kuitenkin vähäisiä"Tämä ei ollut se kaikkein huonoin vaihtoehto" – katso Aku Vikströmin haastattelu videolta.
Julkaistu 25.02.2021 19:16

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Ravintola-ala on kärsinyt pahasti koronakriisistä. Kolme viikkoa kestävät järeät sulkutoimet ovat uusi isku alalle, mutta ravintolayrittäjän mukaan täsmäisku on parempi vaihtoehto kuin löysässä hirressä roikkuminen.

Hallitus on ilmoittanut Suomen siirtyvän kolmeksi viikoksi poikkeusoloihin 8. maaliskuuta alkaen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ravintolat suljetaan suuressa osassa maata.

Lue lisää: Mitä tänään päätettiin? Tässä ovat hallituksen uudet koronarajoitukset ja näillä alueilla ne tulevat voimaan

Ravintolakonserni NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström ymmärtää järeitä toimia, vaikka katsoo, etteivät ruokaravintolat ole isossa roolissa koronatartuntojen lähteenä.

– En lähde lääkärin kanssa väittelemään, mutta mä katson yritysjohtajana faktoja, Vikström sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

NoHon 300 ruokaravintolassa on hänen mukaansa todettu kuusi koronatapausta. Ylipäätään ruokaravintoloista saa alkunsa vain muutama prosentti tartunnoista.

– Jos katsotaan tartuntatilannetta tässä maassa, on selvää, että jollain tavalla pitää reagoida. Nyt täytyy tehdä isoja järeitä toimenpiteitä ja toivon, että ne ovat laaja-alaisia ja hyvin koordinoituja. Yksinään tämä alle viisi prosenttia tartunnoista ei tule ratkaisemaan tätä ongelmaa.

Täsmäisku on kuitenkin Vikströmin mukaan ravintola-alalle parempi vaihtoehto kuin löysässä hirressä roikkuminen.

Tukitoimet keskeisessä asemassa

Ravintoloiden sulkemispäätös ei tullut yllätyksenä, sillä tartuntatilanne on ollut viikkoja pahenemaan päin.

Viime viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalainen esitti, että pääkaupunkiseudun ravintolat ja baarit sulkisivat ovensa 14.3. asti. THL:n virkamiehet otettiin puhutteluun, mutta lopulta Puumalainen sai haluamansa.

Vikströmin mukaan hallituksen on nyt keskeistä saada maahan rokotteita sekä tukea ravintola-alan yrityksiä, jotta yritykset ja työpaikat säilyvät.

– Eniten olen huolissani meidän työntekijöiden puolesta, koska siellä on taloudelliset pufferit ihan minimaaliset tällä hetkellä, Vikström sanoi.

NoHo Partners ilmoitti hallituksen määräämien sulkutoimien jälkeen aloittavansa koko henkilökuntaansa koskevat yt-neuvottelut.

5:50Eeva Lehtimäki arvioi hallituksen koronatoimia

MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki arvioi hallituksen pärjäämistä koronakriisin keskellä. Myös kansalaiset kertovat mielipiteensä uudesta koronasulusta.

Katso koko Viiden jälkeen -lähetys MTV-palvelusta.

Lue myös: Hans Välimäki ravintoloiden sulkemisesta: "Jos pitää jotain laittaa säppiin, niin laitetaan kaikki säppiin, jotta päästään tästä p****estä eroon"

Lisää aiheesta:

"Täydellinen farssi" – NoHon toimitusjohtaja kutsuu STM:ää mafiaksi ja pitää ravintolarajoitusten kevennystä kiusaamisena Restel päätti sulkea baarinsa jo nyt, työntekijät lomautetaan – toisille tilanne on helpotus: "Menen moikkaamaan vanhempia 1,5 vuoden tauon jälkeen"Hans Välimäki ravintoloiden sulkemisesta: "Jos pitää jotain laittaa säppiin, niin laitetaan kaikki säppiin, jotta päästään tästä p****estä eroon"HUS:in toimitusjohtaja: Ravintoloiden sulkeminen on soppakauhapäätös, jolla on kova hinta – uusi yt-pommi muhii jo ravintola-alallaRavintoloitsijan hätähuuto uusista rajoituksista: talvi kestetään, mutta ei pidemmälle – "Yli puolet henkilökunnasta lomautetaan"“Riskinä on, että näemme kymmenien tuhansien yritysten kaatuvan” – Suomen yrittäjien Mikael Pentikäinen penää poliitikoilta vastuuta rajujen koronakieltojen seurauksista
RavintolatKoronavirusViiden jälkeenKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta