Ravintoloiden sulkemisella heti karut seuraukset: Noho Partners lomauttamassa 1250 työntekijäänsä – Restel sulkee jo huomenna kaikki HUS-alueen baarinsa

Noho Partnersin yt-neuvottelut koskevat yli 1 200:a henkilökunnan jäsentä, mutta vaikuttavat myös 2 000 vuokratyöntekijään. Ravintolatoimija Restel ilmoittaa sulkevansa kaiki HUS-sairaanhoitopiirin alueella olevat juomaravintolansa.

Ravintolakonserni NoHo Partners kertoo aloittavansa yt-neuvottelut henkilökunnan lomauttamiseksi. Syyksi kerrotaan toiminnan sopeuttaminen ravintoloita koskeviin sulkutoimiin, joista hallitus tänään kertoi.

Yt-neuvottelut koskevat koko konsernin henkilöstöä eli 1  250:tä ihmistä. Ne myös heijastuvat välillisesti konsernin 2  000 vuokratyöntekijään. Neuvottelut voivat johtaa koko- tai osa-aikaisiin lomautuksiin, mutta myös irtisanomisiin.

–  Nyt alkaa koronataistelun viimeinen erä, joka vaatii meiltä, asiakkailtamme ja ennen kaikkea henkilökunnaltamme kestävyyttä. Uskon, että nyt tehtävillä toimenpiteillä ja rokotustahdin edistymisellä pääsemme kesän aikana käynnistämään suunnitellusti jälleenrakentamisvaiheen ja paluun normaalimpaan elämään, sanoo konsernin toimitusjohtaja Aku Vikström tiedotteessa.

Noho Partnersiin kuuluvat muun muassa ravintolat Elite, Savoy, Hanko Sushi ja Teatteri.

Restel sulkee ovia

Ravintolatoimija Restel on päättänyt sulkea kaikki HUS-sairaanhoitopiirin juomaravintolansa 26.2.2021 alkaen pääkaupunkiseudun pahenevan koronatilanteen myötä.

Restel kertoo tiedotteessaan päättäneensä sulkea kaikki Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella toimivat Hemingway’s ja Wanha Mestari -ketjujen juomaravintolat perjantaista 26.2.2021 alkaen.

– Pääkaupunkiseudun koronatilanne on pahentunut nopeasti ja ravintoloiden sulkeminen on väistämätöntä. Haluamme omalta osaltamme toteuttaa hallituksen linjausta mahdollisimman nopeasti, joten olemme päättäneet sulkea juomaravintolamme huomisesta alkaen”, sanoo Restelin juomaravintoloiden ketjujohtaja Jan Renlund.

Artikkelia päivitetty kello 13.18 tiedoilla Restelistä.

Lue myös:

    Uusimmat