Teinin kävelytyyli herätti äidin epäilyt – pojan peniksen sisältä tehtiin järkyttävä löydös: "Äiti, minun pitää kertoa sinulle jotain"

4:28
Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. Millainen sairaus kyseinen syöpä on – tästä keskusteltiin Terve aamu -ohjelmassa vuonna 2017.

Kiinalaisen pojan genitaalialueelta löytyi jotain sinne kuulumatonta hieman surullisestakin syystä, kertoo australialainen uutissivusto news.com.au.

Video: Millainen sairaus eturauhassyöpä on? 

Jokainen teinin vanhempi tietää, että murrosikä on kasvavalle nuorelle omalta osaltaan rankkaa aikaa. Kehossa tapahtuu paljon niin luonnon kuin teinin itsensäkin sanelemia muutoksia, joista ei välttämättä kehtaa vanhemmilleen puhua.

Nimettömänä pysyttelevä perheenäiti huomasi poikansa kävelevän tavallista hitaammin ja vaivalloisemmin. Kun äiti pyysi poikaa kiristämään tahtiaan, poika meni vaikeaksi.

– Äiti, minun pitää kertoa sinulle jotain, poika sopersi ennen erikoista paljastustaan.

Valvominen vaati järeitä aseita

Teinipoika oli edellisyönä valvonut pitkälle yöhön kotitehtäviään tehden. Hän päätti unohtaa perinteisen tavan piristää itseään kofeiinin avulla ja sen sijaan pitää itsensä hereillä kivun avulla. 

Niinpä hän hetken mielijohteesta työnsi 10 senttimetriä pitkän akupunktioneulan virtsaputkeensa. Neula oli aiheuttanut teinille monien tuntien ajan sietämätöntä kipua – hän tuskin pystyi kävelemään, saati virtsaamaan.

Kun äiti tiedusteli silmäterältään, miksei hän ollut kertonut tapahtuneesta aiemmin, syy oli selvä: häpeä.

– Minä yritin kertoa sinulle aiemmin, mutta en tiennyt, miten olisin tehnyt sen, teini vaikeroi.

Seuraukset olisivat voineet olla kohtalokkaat

Myöhemmin sairaalassa otetuissa röntgenkuvissa on havaittavissa 10 senttimetrin pituinen akupunktioneula, joka olisi voinut pahimmassa tapauksessa aiheuttaa pojan elimistössä hengenvaarallista haittaa. Asia nousi julkisuuteen, kun Xi’anin lastensairaala julkaisi röntgenkuvat varoittavana esimerkkinä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Neula oli täysin virtsaputken sisällä, lähellä virtsarakkoa. Hänellä oli riski saada jokin tartunta tai verenvuoto: jos neula olisi liikkunut, se olisi voinut repiä hänen rakkonsa tai valtimonsa auki, sairaalan urologian osaston apulaispäällikkö Wang Shengxing kommentoi.

Isoäidin piironginlaatikon kätköistä otettu neula poistettiin kiireellisen toimenpiteen avulla. Teinin uskotaan paranevan fyysisesti kokonaan – henkisestä kantista ei niinkään osata sanoa.

Asetetaanko oppilaille liiankin suuria paineita?

Kun kiinalaispojan tapauksesta uutisoitiin valtamedioissa, aihe viritti keskustelua oppilaisiin kohdistuneista paineista, jotka ovat peräisin niin koulusta kuin kotoakin.

– Kuinka surkeassa maailmassa tuo nuorimies elääkään, kun hänen täyty nähdä noin paljon vaivaa opiskelujensa vuoksi. Hän on vasta 13-vuotias, poika rukka, eräs kommentoi Twitterissä.

– Uskon, että näin käy, kun vanhemmat asettavat lapsilleen paineita koulumenestymisen suhteen, toinen aprikoi.

Opiskelu tuottaa stressiä myös kotimaassamme. Uutisoimme vastikään Nuorten tulevaisuusraportti 2019 -tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisnuoret kokevat paineita opiskeluelämän vuoksi. Voit tutustua tutkimuksen avulla saatuihin tuloksiin täältä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: news.com.au, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja