Kahvista paljastui uusi sivuvaikutus: "Meille kaikille tulee se olo" – oletko itse huomannut?

kahvi kahvikuppi
Kahvi stimuloi elimistön ruskeaa rasvaa, kertoo tuore tutkimustulos. Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan kahvi voi todella auttaa painonhallinnassa, sillä se stimuloi elimistön ruskeaa rasvaa.

CBS-uutiskanava kertoo tuoreesta Scientific Reports -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan kahvilla voi olla painonhallintaa edistäviä vaikutuksia. Tutkimuksen mukaan kahvi stimuloi elimistön ruskeaa rasvaa, joka polttaa energian suoraan lämmöksi. Ruskea rasva on siis keholle hyödyllistä rasvaa, joka auttaa myös polttamaan kaloreita.

–  Normaali rasva varastoi energiaa. Ruskeassa rasvassa on paljon mitokondrioita ja rautaa ja sen tarkoituksena on tuottaa lämpöä. Käytänössä se vaikuttaa suoraan aineenvaihduntaan, tohtori David Agus kertoi CBS-kanavan aamuohjelmassa.

Kofeiini stimuloi ruskeaa rasvaa

Aguksen mukaan ruskean rasvan olemassaolosta ei edes tiedetty vielä kymmenen vuotta sitten. Tuoreen tutkimuksen perusteella kahvi tai sen sisältämä kofeiini voi stimuloida ruskeaa rasvaa tuottamaan lämpöä. Kahvin vaikutuksen ruskeaan rasvaan voi itse asiassa tuntea.

–  Meille kaikille tulee se lämmin olo kehoon, kun juomme kupillisen kahvia, koska kofeiini stimuloi ruskeaa rasvaa. On tärkeää ja mielenkiintoista, että pystymme nyt ymmärtämään tämän taustamekanismin.

–  Tavoitteena on aktivoida ruskeaa rasvaa. Liikunta aktivoi sitä, hyvät yöunet aktivoivat sitä ja nyt tiedämme, että myös kahvi pystyy samaan.

Tohtori Agus suosittelee juomaan maksimissaan kolme kahvikupillista päivässä. Kahvia ei hänen mukaansa kannattaisi juoda enää iltapäiväkahden jälkeen, sillä kofeiini voi muuten vaikuttaa yöuniin.

– Vaikka nukkuisit, uni ei ole samanlaista syvää ja levollista unta, jos sinulla on kofeiinia elimistössäsi.

Lähde: CBS

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja