Mainos

Teetkö nämä 7 mokaa aamulla? Väsyttävät sinua koko päivän

Heräät, ja tartut heti puhelimeen? Kuuntelet hidasta musiikkia heti aamulla? Nämä virheet varmistavat, ettet herää virkeänä! 

Oliko aamu jlleen yhtä tuskaa? Men´s Health -lehti listasi erikoiset tavat, joilla voit pilata unirytmisi.

Teetkö sinä nämä virheet aamuisin?

1. Vietät 20 minuuttia sängyssä puhelimesi kanssa

Heräät, ja tartut heti puhelimeen. Tuttua?

Puhelimen räpeltäminen sängyssä aamuisin on huono idea, sillä se kertoo keholle, ettei vielä tarvitse nousta. Kun et pomppaa ylös, kehosi saa viestin siitä, ettei päivän tarvitse alkaa vielä.

Pahinta on, jos nukahdat uudelleen: kun aamutorkutus venähtää tunnin mittaiseksi, keho joutuu heräämään syvästä REM-unesta unen kevyemmän vaiheen sijaan. Näin ei olisi käynyt, jos olisit jättänyt puhelimen pöydälle ja noussut sängystä heti.

2. Rakastat aktiivisuusrannekettasi

Monet aktiivisuusrannekkeet seuraavat unta ja sen laatua. Jos ranneke kertoo heti aamulla unesi olleen surkeaa ja levotonta, päivä alkaa stressaavasti: joudut heti ajattelemaan sitä, että olet nukkunut huonosti, päivä on pilalla ja töissäkin olet varmaan ihan väsynyt. Alat siis valmistautua tuntemaan uupumusta, vaikket oikeastaan olisi väsynyt.

3. Et juo

Muista juoda. Ja nyt puhutaan vedestä!

Jos hengityksesi haisee aamulla kammottavalta, et ole juonut tarpeeksi. Nukkuessasi keho imeyttää itseensä vettä, jota olet nauttinut päivän aikana. Kun nukut, et juo, joten kahdeksan tunnin kuluttua on korkea aika täydentää vesivarastoja!

Juo vettä, tai edes jotakin, jo ennen kuin poistut kotoa.

4. Kävit suihkussa yömyöhään

Kuuma suihku rentouttaa ja unettaa – eikö? No, ei.

Kun nukut, kehosi lämpötila laskee. Jos suihkuttelet itseäsi tulikuumalla vedellä juuri ennen nukahtamista, kehosi lämpötila nousee ja nukahtaminen kestää kauemmin.

Säästä lämmin suihku aamuun. Joidenkin tutkimusten mukaan kylmä suihku virkistää ja jopa vähentää alakuloisuutta. Kokeile siis omalla vastuulla!

5. Treenasit töiden jälkeen

Moni vannoo aamutreenin nimeen, sillä aamulenkki energisoi ja antaa päivälle vauhdikkaan alun. Treenaaminen parantaa sydämen ja keuhkojen toimintaa ja virkistää. Siirrä siis treenaaminen aamuun. Jo kymmenen minuutin venyttelysessio auttaa heräämään!

6. Olet liikaa sisätiloissa

Sininen valo herättää, koska se vähentää unihormoni melatoniinin määrää kehossa. Auringon valo siis auttaa luontaisesti heräämään! Samaan tapaan toimii myös puhelimesi ja näyttöruutusi valo – valitettavasti.

Älä vietä koko iltaa sohvalla tuijotellen näyttöä. Säästä valonsaanti aamuun. Auringosta puheen ollen, joidenkin tutkimusten mukaan D-vitamiinin puute aiheuttaa kroonista uupumusta. Muista siis D-vitamiinilisä.

7. Kuuntelet väärää radiokanavaa

Kaikki, jotka harrastavat kuntosalitreenejä tai ryhmäliikuntaa, tuntevat musiikin elähdyttävän vaikutuksen. Nopea musiikki saa sydämen pamppailemaan ja jalan vipattamaan.

Sovella tätä tietoa aamuihin: tutkimusten mukaan musiikki, jonka tahti on 120–145 iskua minuutissa, motivoi juoksemaan nopeammin – tai heräämään pikaisesti!

Kokeile näitä biisejä:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.