Tämä tilasto kaatoi Huuhkajien haaveet MM-karsinnassa – taustalla Markku Kanervan tietoinen riski

Huuhkajien jatkokarsintaunelma jäi haaveeksi – Uutisaamu summaa päättyneet MM-karsinnat 11:49
Huuhkajien jatkokarsintaunelma jäi haaveeksi – Uutisaamu summaa päättyneet MM-karsinnat.

Huuhkajien pettymykseen päättyneestä MM-karsintataipaleesta keskusteltiin MTV3:n Uutisaamussa keskiviikkona. MTV Uutisten jalkapallotoimittajat Ville-Veikko Valta ja Anssi Shemeikka kehuivat Suomen karsintaesitystä, mutta nostivat ratkaisevaksi kompastuskiveksi joukkueen vaisuhkon kotisaldon. 

Huuhkajien kolmospaikan, ja sitä kautta jatkokarsinnan ulkopuolelle jäämisen, ratkaisi tiistainen 0-2-tappio Ranskalle, kun samaan aikaan päävastustaja Ukraina otti samoin lukemin vierasvoiton Bosnia-Hertsegovinasta. Ukraina nousi näin D-lohkossa pisteellä Suomen edelle ja jatkaa MM-paikan jahtaamista ensi maaliskuussa.

Suomi saavutti kahdeksan ottelun karsinnassa 11 pistettä. Se sai paljon apuja myös ristiinpelaamisesta, sillä D-lohkossa jatkokarsintapaikka irtosi 12 pinnalla, kun muissa viiden joukkueen lohkoissa vastaavat lukemat olivat 17, 16, 15 ja 15. 

Huuhkajien karsinnat sujuivat ennakko-odotuksiin nähden hyvin, mutta jossittelulle on aina sijaa. 11 pisteen kokonaissaldosta vain neljä pinnaa tuli kotiotteluista. Varsinkin kotinurmella koetut tasapeli Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja tappio Ukrainalle kirvelivät.  

– Suomi menetti liikaa pisteitä kotonaan näitä pääkilpailijoitaan vastaan. Varsinkin Ukrainaa vastaan kärsitty tappio oli tavallaan ratkaiseva isku. Sitä Suomi ei olisi missään nimessä saanut hävitä, Valta kommentoi. 

– Suomi lähti siihen otteluun aika yltiöpäisellä taktiikalla ja vähän hurmoshenkisellä hyökkäyspelisapluunalla. Siinä olisi ehkä sellainen konservatiisempi ja inhorealistisempi ote voinut tuoda paremman tuloksen, eli sen tasapelin, mikä olisi sitten lopulta riittänyt. 

Päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Ukraina-ottelun jälkeen ottaneensa tietoisen pelitavallisen riskin. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Shemeikankin mielestä Suomi esitti Ukraina-kotiottelussa karsintojen heikointa peliään kollektiivisesti, mutta muistutti, että vastustaja oli ehdotonta huipputasoa: EM-kisoissa kahdeksan joukkoon edennyt maa. Odotukset Huuhkajia kohtaan ovat siis kasvaneet viime vuosien aikana.  

– Se kertoo tästä pidemmästä kaaresta, millä Huuhkajat on liikkunut ja mihin se on matkalla, Shemeikka tiivisti. 

Huuhkajien luottopelaajat Paulus Arajuuri ja Joona Toivio ilmoittivat maajoukkueuriensa päättymisestä tiistaina. Miten tämä vaikuttaa Huuhkajiin jatkossa ja miltä joukkueen tulevaisuus näyttää? Pääkuvan videolla keskustelua muun muassa tästä.

Lue myös:

    Uusimmat