Ranskan päävalmentaja yllätti tyylikkäästi lehdistötilaisuudessa – lähetti erityiset terveiset Teemu Pukille

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps myönsi joukkueensa aneemisuuden ensimmäisellä puoliajalla, mutta oli syystäkin tyytyväinen omiensa 2–0-voittoon.

Deschampsin suojatit saavuttivat MM-karsintalohkonsa voiton kohtuullisen vaivattomasti ja paketoi pelinsä Helsingin Olympiastadionilla kaatamalla Suomen Karim Benzeman ja Kylian Mbappén osumilla kliinisellä suorituksella maalein 2–0.

Deschamps kehui Suomen organisoitunutta muotoa ja taistelutahtoa, eikä kieltänyt joukkueiden eriasteista taistelutahtoa. Huuhkajat haki vielä paikkaa MM-jatkokarsinnassa, kun taas Ranskalla ei ollut päätöskierroksella enää minkäänlaista panosta.

Deschamps kertoi joutuneensa reagoimaan Suomen vahvaan otteeseen toisella puoliajalla vaihdoilla, kun hän lähetti Benzeman ja Kingsley Comanin kentälle.

Tuoreen voiton ja MM-kisapaikan lisäksi Deschampsin suupielet hymyyn vetivät maailmantähtien harmoninen yhteispeli, joka tuotti karsintamenestyksen lisäksi aiemmin syksyllä Kansojen liigan mestaruuden.

– Hienoltahan se Benzeman ja Mbappén pelaaminen näytti, Deschamps myhäili.

Deschamps päätti lehdistötilaisuutensa tyylikkäästi lähettämällä terveiset Teemu Pukille.

– Onnittelut Pukille uransa sadannesta maaottelusta. Tervetuloa kerhoon! Deschamps hymyili.

Deschamps pelasi vuosina 1989–2000 yhteensä 103 A-maaottelua Ranskan paidassa. Keskikenttämies toimi Les Bleus’n kapteenina maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden voittaneissa ryhmissä vuosina 1998 ja 2000.

Pukin lisäksi sataan otteluun Suomen maajoukkueessa ovat aiemmin yltäneet vain Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Jonathan Johansson ja Ari Hjelm.

Lue myös:

    Uusimmat