Teemu Pukki teki tuhoja – Huuhkajille kirpeä isku MM-karsinta-avauksen loppuminuuteilla

Suomi ja Bosnia ja Hertsegovina tasasivat pisteet jalkapallon MM-karsinta-avauksessa Helsingin Olympiastadionilla 2–2-lukemin.

Ottelussa alkoi rytistä toisella puoliajalla. Bosnia ja Hertsegovinan Amer Gojak ampui heti toisen jakson alussa vain muutaman metrin päästä ohi maalin, mutta vieraat saivat myöhemmin rangaistuspotkun Jukka Raitalan käsivirheestä.

Jesse Joronen torjui Miralem Pjanicin vaisun rankkarin, mutta Pjanic pääsi paluupalloon ja siirsi Bosnia ja Hertsegovinan 1–0-vierasjohtoon.

Suomelle lukuisia maaleja viime vuosina iskenyt Teemu Pukki kuittasi tilit kuitenkin tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Nikolai Alhon kuti kimposi bosnialaispuolustuksesta ensin ylärimaan, ja Pukki painoi paluupallon verkon perukoille.

Pukki maalailu ei jäänyt tähän. Hän karkasi 77. minuutilla puolesta kentästä Joel Pohjanpalon esityöstä läpi, sijoitti pelivälineen varmasti maaliin ja vei Suomen 2–1-johtoon.

Pukki kasvatti A-maajoukkueen maalisaldonsa 29 osumaan ja nousi tasoihin Mikael Forssellin kanssa. Vain Jari Litmanen on edellä 32 maajoukkuemaalillaan.

Pisteet Suomen ja Bosnia ja Hertsegovinan välillä lopulta tasattiin. Huuhkajat koki loppuminuuteilla harmillisen takaiskun Miroslav Stevanovicin laukauksen kimpoiltua maaliin. 

Maalivahdit loistivat

Avausjakso oli ollut maalivahtien näytöstä. Jesse Joronen pysäytti Amer Gojakin vaarallisen laukauksen lähietäisyydeltä ja torjui myöhemmin läpisyötöstä nokikkain kanssaan päässeen Miroslav Stevanovicin kudin.

Bosnia ja Hertsegovinan veräjänvartija Ibrahim Sehic puolestaan torppasi muun muassa Pukin ja Glen Kamaran laukaukset oivilta paikoilta.

Suomi kohtaa seuraavaksi MM-karsinnoissa sunnuntaina vieraissa Ukrainan.

Lue myös:

    Uusimmat