Tässä ovat MM-kisoihin suoraan edenneet Euroopan maat – jatkokarsinnoissa saatetaan nähdä todellinen herkkupala

Euroopan alueen karsintalohkot ensi vuonna pelattavaan jalkapallon miesten MM-lopputurnaukseen saatiin päätökseen myöhään tiistaina, ja viimeisen suoran paikan Qatarin kisoihin otti Hollanti. G-lohkon voittanut Hollanti päätti karsintaurakkansa 2–0-kotivoittoon Norjasta.

Eurooppalaisjoukkueita kisoissa on nyt siis kymmenen. Karsinnat jatkuvat vielä jatkokarsinnalla maaliskuussa, kun 12 maata hakee kolmea tarjolla olevaa MM-paikkaa.

Tiistaina Ranskalle 0–2-kotitappion kärsinyt Suomi jäi lohkossaan kolmanneksi eikä yltänyt jatkokarsintoihin.

Arvonta jatkokarsinnan ottelupareista on 26. marraskuuta, ja siinä 12 joukkuetta arvotaan kolmeen neljän joukkueen "turnaukseen". Näissä pelataan ensin kaksiosaiset välierät 24. maaliskuuta ja sitten voittajien kesken yksiosainen finaali 29. maaliskuuta. Sen voittajat saavat MM-paikan.

Jatkokarsinnassa olevat karsintalohkojen kakkoset sekä kaksi Kansojen liigan kautta mukaan päässyttä jaetaan arvontaa varten kahteen kuuden joukkueen arvontakoriin karsintamenestyksen perusteella.

Kuusi parasta eli "sijoitetut" ovat ykköskorissa ja loput kuusi eli "sijoittamattomat" kakkoskorissa. Välierät pelataan sijoitettujen kotiotteluna.

Sijoitetut joukkueet ovat Portugali, Skotlanti, Italia, Venäjä, Ruotsi ja Wales. Sijoittamattomat ovat Itävalta, Pohjois-Makedonia, Ukraina, Turkki, Puola ja Tshekki. Eritoten mielenkiintoa luo Portugalin Cristiano Ronaldon ja Ruotsin Zlatan Ibrahimovicin mahdollinen kohtaaminen.

Supertähdet kohtasivat toisensa vuoden 2014 MM-kisojen jatkokarsinnassa. Tuolloin Ronaldo tehtaili otteluparissa neljä osumaa ja Ibrahimovic kaksi.

Euroopan karsintalohkojen voittajina Qatarin MM-turnaukseen etenevät Hollannin lisäksi Belgia, Kroatia, Tanska, Englanti, Ranska, Saksa, Serbia, Espanja ja Sveitsi.

Lue myös:

    Uusimmat