Tällä suositut personal trainerit herkuttelevat ennen treeniä: "Ihmiset katsovat meitä kuin hulluja"

Mitä haittaa on vain tietyn kehonosan treenaamisesta? 1:19
"Lihastohtori" kertoo, millaista haittaa on yksipuolisesta treenistä.

Muun muassa Hollywood-tähti Scarlett Johanssonin personal trainerina toimivat veljekset, Ryan ja Eric Johnson, suosittelevat syömään tummaa suklaata noin 15 minuuttia ennen treeniä. He perustelivat INSIDER-sivustolle, miksi tumma suklaa on ylivertainen välipala ennen kuntoilua.

Treeni ja suklaa eivät tunnu sopivan samaan lauseeseen. Personal trainerit Ryan ja Eric Johnson kuitenkin kertovat silloin tällöin aloittavansa treeninsä lämmittelemällä lihaksiaan ja antaen samalla suklaapalan sulaa suussaan.

– Joskus syömme suklaata salilla lämmittelyn aikana. Ihmiset katsovat meitä kuin hulluja, veljekset kertovat.

Vaihtoehto ravintolisille

Hollywood-näyttelijöitä salilla paimentavat veljekset vannovat terveellisten välipalojen nimeen.

– Etsimme koko ajan hyviä ennen treeniä syötäviä ravintolisiä, mutta suurin osa kaupasta ostettavista tuotteista on täynnä sokeria ja kofeiinia, sanoi Eric Insider-sivustolle.

– Juomme jo ennestään liian paljon kahvia, kuten myös useimmat asiakkaamme, joten halusimme keksiä jotain luonnollisempaa, joka antaisi saman vaikutuksen.

Ja se jokin on tumma suklaa.

Huikeat terveysvaikutukset 

Veljekset perustelevat tumman suklaan syömistä ennen treeniä sen terveysvaikutuksilla.

Tumma suklaa vapauttaa aivoissa serotoniinin ja endorfiinin tuotantoa. Nämä hyvän olon hormonit nostavat mielialaa ja saavat treenin rullaamaan. Kohonneen mielialan lisäksi treeniin tuo energiaa tumman suklaan sisältämä kofeiini.

Suklaan syöminen kolmena tai neljänä päivänä viikossa – siis  mielenterveyden kannalta suositeltuna määrinä treenipäiviä – on myös yhdistetty pienentyneeseen riskiin saada sydänkohtaus. Lisäksi tumman suklaan syöminen osana anti-inflammatorista ruokavaliota on yhdistetty pidentyneeseen elinikään.

Fitnessgurut suosittelevat tummaa suklaata myös psykologisista syistä. Kun tietää saavansa palan herkullista suklaata aina ennen salille menoa, kuntoiluun syntyy myönteinen mielleyhtymä.

– Salille menosta tulee innostavampaa, kun on jotain, mitä odottaa, Ryan sanoo.

Välipala ennen treeniä auttaa jaksamaan

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Personal trainerit suosittelevat haukkaamaan jotain pientä noin 10–15 minuuttia ennen salille menoa, sillä tyhjällä vatsalla tehdystä treenistä saattaa tulla paha olo. Liian täytenäkään ei treenaamaan kannata mennä, sillä silloin olo on raskas ja vetämätön.

Muutama pala korkealaatuista tummaa suklaata, noin 30–50 grammaa, antaa keholle ravintoaineita ja energiaa tuomatta ylitsepääsemätöntä kylläisyyden tunnetta.

Laihduttajien kannattaa muistaa ottaa huomioon suklaan myötä kehoon tulevat kalorit laskiessaan päivittäistä energiansaantiaan. Noin 50 grammaa tummaa suklaata sisältää tyypillisesti suunnilleen 300 kilokaloria.

Lähde: INSIDER

Lue myös:

    Uusimmat