9 tekosyytä syödä enemmän suklaata

Tumma suklaa
Shutterstock

Suklaata on vaikeaa olla rakastamatta. Lue 9 mainiota syytä, miksi suklaata ei tarvitse edes yrittää vältellä!

BuzzFeedin videolla esitetään yhdeksän hyvää syytä syödä tummaa suklaata vaikka joka päivä. Lue parhaat palat alta!

1. Flavonoidit

Yhdessä patukassa tummaa suklaata on peräti viisi kertaa enemmän flavonoideja kuin esimerkiksi omenassa. Flavonoidit ovat antioksidantteja, jotka edistävät verisuonien toimintaa ja ehkäisevät sydän- ja verisuonisairauksia.

2. Mitä tummempaa, sitä parempi

Syö tummaa suklaata, jossa on ainakin 65 prosenttia kaakaota. Jotkut lääkärit suosittelevat jopa 85 grammaa tummaa suklaata päivässä!

3. Suklaa parantaa kolesteroliarvoja

Tumman suklaan uskotaan vähentävän huonoa kolesterolia kehossa ja ehkäisevän verihyytymiä.

4. Vapauttaa serotoniinia ja endorfiinia

Tumma suklaa vapauttaa serotoniinin ja endorfiinin tuotantoa aivoissa. Serotoniini ja endorfiini ovat hyvän olon hormoneita, jotka auttavat sinua rentoutumaan!

5. Ehkäisee diabetesta

Flavonoidit auttavat kontrolloimaan insuliiniarvoja ja ehkäisevät diabetesta.

6. Estää ripulin

Joidenkin tutkimusten mukaan kaakao voi todella ehkäistä ripulia. Jos vatsasi tuntuu oikuttelevalta, haukkaa iso palanen tummaa suklaata!

Katso videolta loput hyvät syyt syödä tummaa suklaata!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.