Tumman suklaan sisältämät ravintoaineet ja kuitu hellivät verisuonia, suolistoa ja hermostoa.
Suklaan ravitsevat, hyvää tekevät ja jopa mystisinä pidetyt ominaisuudet ovat kiehtoneet ihmisiä jo vuosituhansien ajan. Suussa sulavan suklaan maku on omiaan rentouttamaan ja tuomaan hyvää mieltä, ja tummassa suklaassa on myös monia hyvinvointia edistäviä ravintoaineita – magnesiumia, kaakaon flavanoleja, ja kaliumia, jotka hellivät hermostoa ja verisuonia ja auttavat pysymään virkeänä.
Poimi videolta herkullinen vinkki joulun herkutteluun. Artikkeli jatkuu videon alla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Harvempi kuitenkaan tietää, että tumma suklaa on myös todella runsaskuituista! Sen lisäksi, että riittävä kuidun saanti vaikuttaa suoliston toimintaan, kuitu osallistuu välillisesti myös aivoille välttämättömien välittäjäaineiden valmistukseen. Välittäjäaineet puolestaan kiihdyttävät tai jarruttavat aivojen toimintaa ja osallistuvat muun muassa tunne-elämän säätelyyn ja vaikuttavat muistiin ja vireystilaan.

