Älä pilaa suoritustasi – yleinen virhe ennen treeniä aiheuttaa vatsavaivoja

Salille tai jumppaan ei koskaan kannata lähteä täysin tyhjällä vatsalla energiat nollilla. Toisaalta liian iso ateria juuri ennen treeniä voi pilata suorituksen ja aiheuttaa vatsavaivoja.

Mitä ennen treeniä sitten pitäisi syödä? Se riippuu täysin siitä, milloin ehdit nauttia ateriasi. Tässä muutama perussääntö:

Juo vettä koko päivän

Pidä huoli, että juot vettä koko päivän ajan tasaisesti. Vettä ei siis kannata juoda pelkästään urheilusuorituksen aikana, vaan myös ennen ja jälkeen treenin. Vedenjuonti pitää energiatasot tasaisina, sillä vesi auttaa nautittujen kilokaloreiden prosessoinnissa. Kroppa pysyy myös nesteytettynä, mikä vähentää mahdollisia liikunnan aiheuttamia lihaskipuja.

Vältä turvottavia ruokia

Älä syö turvottavia tai vatsavaivoja aiheuttavia ruokia, kuten papuja tai kaalia ennen treeniä. Ne voivat aiheuttaa ikäviä vatsakramppeja treenin aikana.

Jos aikaa on 2-3 tuntia ennen treeniä, syö...

Jos mahdollista, syö kunnon ateria 2-3 tuntia ennen treeniä. Tällöin aterian pitäisi koostua tasaisesti hyvistä hiilihydraateista, proteiinista sekä rasvasta.

Jos aikaa on 1-2 tuntia ennen treeniä, syö...

Jos ehdit syödä noin 1-2 tuntia ennen treeniä, syö vähemmän proteiinia ja enemmän energiaa antavia hiilihydraatteja. Proteiini tarvitsee enemmän aikaa sulaakseen, joten liian tuhti annos proteiineja ennen treeniä voi pilata suorituksen. Hyvä ateriavaihtoehto on esimerkiksi murot maidon kanssa.

Jos aikaa on 15-30 minuuttia ennen treeniä, syö...

Älä syö proteiini- tai kuitupitoisia ruokia 15-30 minuuttia ennen treeniä. Syö helposti sulava välipala, joka ei aiheuta vatsaongelmia. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi kourallinen rusinoita.

Jos aikaa syömiseen ennen treeniä ei ole, syö...

Älä koskaan jätä kehoasi kokonaan ilman polttoainetta ennen treeniä. Nappaa hätätilanteessa urheilujuoma tai jotakin pientä sokerista ja helposti sulavaa, jotta saat energiatasot nousemaan.

Lähde: Fitsugar

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat