Unohda kauppojen "terveelliset" välipalat! Itse tehdyt myslipatukat valmistuvat käden käänteessä

Näin teet itse tuorepastaa 1:00 Näin teet itse tuorepastaa
Ohje tuorepastan tekoon

Tekemällä välipalapatukat itse, tiedät tasan tarkkaan mitä ne sisältävät ja voit skipata turhat lisätyt sokerit.

Pääkuvan videolla ohjeet tuorepastan tekoon.

Omatekoiset välipalapatukat ovat täydellisiä eväitä, sillä ne ovat täynnä energiaa ja makua. Patukat ovat myös luonnostaan gluteenittomia ja laktoosittomia.

Patukoiden valmistamiseen menee vain 20 minuuttia, jonka jälkeen ne jähmettyvät puoli tuntia jääkaapissa.

Gojimarja-inkivääripatukat (12 patukkaa)

2 dl saksanpähkinöitä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kookoslastuja
2 maustemittaa merisuolaa
15 taatelia
2 rkl kookosöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
0,5 dl gojimarjoja

Paahda saksanpähkinöitä ja kurpitsansiemeniä pannulla keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä ja kurpitsansiemenet alkavat paukkua auki.

Sekoita keskenään kurpitsansiemenet, kookoslastut, suola sekä puolet pähkinöistä yleiskoneessa karkeaksi massaksi.

Lisää seokseen taatelit, kookosöljy ja raastettu inkivääri ja sekoita tahmeaksi taikinaksi. Lisää taikinaan hieman vettä tai kookosöljyä, jos se tuntuu liian kuivalta. Lisää taikinaan loput pähkinät ja goji-marjat ja pyöräytä yleiskonetta pari kertaa.

Työstä taikinaa ja muodosta siitä noin sentin korkuinen pötkylä kahden leivinpaperin väliin. Aseta taikinapötkylä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa pötkylästä 12 erillistä patukkaa. Säilytä patukoita jääkaapissa tai pakkasessa.

Lähde: Alt om mat 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!