Unohda kauppojen "terveelliset" välipalat! Itse tehdyt myslipatukat valmistuvat käden käänteessä
Tekemällä välipalapatukat itse, tiedät tasan tarkkaan mitä ne sisältävät ja voit skipata turhat lisätyt sokerit.
Pääkuvan videolla ohjeet tuorepastan tekoon.
Omatekoiset välipalapatukat ovat täydellisiä eväitä, sillä ne ovat täynnä energiaa ja makua. Patukat ovat myös luonnostaan gluteenittomia ja laktoosittomia.
Patukoiden valmistamiseen menee vain 20 minuuttia, jonka jälkeen ne jähmettyvät puoli tuntia jääkaapissa.
Gojimarja-inkivääripatukat (12 patukkaa)
2 dl saksanpähkinöitä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kookoslastuja
2 maustemittaa merisuolaa
15 taatelia
2 rkl kookosöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
0,5 dl gojimarjoja
Paahda saksanpähkinöitä ja kurpitsansiemeniä pannulla keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä ja kurpitsansiemenet alkavat paukkua auki.
Sekoita keskenään kurpitsansiemenet, kookoslastut, suola sekä puolet pähkinöistä yleiskoneessa karkeaksi massaksi.
Lisää seokseen taatelit, kookosöljy ja raastettu inkivääri ja sekoita tahmeaksi taikinaksi. Lisää taikinaan hieman vettä tai kookosöljyä, jos se tuntuu liian kuivalta. Lisää taikinaan loput pähkinät ja goji-marjat ja pyöräytä yleiskonetta pari kertaa.
Työstä taikinaa ja muodosta siitä noin sentin korkuinen pötkylä kahden leivinpaperin väliin. Aseta taikinapötkylä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Leikkaa pötkylästä 12 erillistä patukkaa. Säilytä patukoita jääkaapissa tai pakkasessa.
Lähde: Alt om mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan