Mainos

Suuntaatko joulun tekniikkaostoksille? Lue ensin MTV3:n vuoden kovimmat laitetestit

Oletko hankkimassa kotiin jouluksi tabletkonetta, älypuhelinta tai vaikkapa taulutelevisiota? Jos vastaus on kyllä, niin siinä tapauksessa kannattaa ostopäätöksen tueksi lukea MTV3:n laitetestit tämän vuoden ajalta.

MTV3 on kokeillut tämän vuoden aikana lukuisia mielenkiintoisia tekniikkavempaimia. Uutuustuotteita kokeillessamme olemme kiinnittäneet huomiota erityisesti siihen, miltä laite tuntuu tavallisessa arkisessa käytössä. Olemme pyrkineet testeissämme tarkastelemaan laitteita nimenomaan peruskäyttäjän näkökulmasta, sillä valtaosalla laitteiden käyttäjistä ei ole ohjelmistokehittäjän tai prosessorisuunnittelijan taustaa.

Miltä Android-käyttöjärjestelmä tuntuu ja sopiiko se aloittelijalle? Hankkisinko mieluummin Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen, Meego-luurin vai kenties uuden iPhone 4S:n? Mitä kaikkea tarjoaa nykyaikainen älytelevisio? Voiko musiikkia kuunnella veden alla? Saako halvalla hyvän tabletin? Näihin ja lukuisiin muihin askarruttaviin ja erikoisiinkin kysymyksiin löydät vastauksen testeistämme. Eli ei muuta kuin klikkailemaan oheen koottuja testijuttuja tekniikkamaailman uutuustuotteista.

iPhone 4S ja iPad 2 ja lisämuistia langattomasti

Tässä ovat Applen kaksi kovasti julkisuutta saanutta mobiililaitetta: Uutta iPhonea ehdittiin odottaa kuumeisesti koko alkuvuoden, ennenkuin uutuustuote julkistettiin lokakuun alussa. Odotettua ja tyystin uudistettua iPhone 5 -mallia ei vielä tullut. Sen sijaan yhtiö esitteli päivitetyn iPhone 4S mallin, jonka Siri-puheentunnistus-ominaisuus on kerrassaan mainio.

Testasimme iPad 2 -tabletkoneen puolestaan jo huhtikuussa. Kiittelimme mm. laitteen käyttömukavuutta.

Applen mobiilituotteissa ei löydy valitettavasti ylimääräisiä muistikorttipaikkoja. Tämä saattaa turhauttaa käyttäjää, joka haluaisi kuljettaa laitteella runsaasti omia videotallenteita, musiikkia ja tiedostoja. Otimmekin kokeiluun Kingstonin valmistaman langattoman muistilaitteen iPadille ja iPhonelle.

Nokian armada: E7, Lumia 800, N9 ja N8

Nokian siirtymävaihe Windows Phone -leiriin on ollut tämän vuoden kova puheenaihe. Moni kuluttaja onkin varmasti ihmetellyt, että millä käyttöjärjestelmällä toimiva nokialainen kannattaisi ostaa: Symbian, Meego vai Windows Phone?

Olemme testanneet kaikki Nokian uutuusälypuhelimien käyttämät käyttöjärjestelmävaihtoehdot:

Helmikuussa Barcelonan MWC-mobiilitapahtumassa kuuntelimme Nokia N8:n tuottamaa kotiteatterisoundia Dolby Laboratoriesin esittelytiloissa. Jututimme samalla Dolbyn mobiilisisältöjen johtajaa. N8 tuotti melko jyhkeän äänimaiseman...

Samsungin Android-puhelimet

Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävät laitteet ovat olleet vahvasti mukana testeissämme. Androidia käyttää usea eri laitevalmistaja. Aloitetaanpa Samsungin Galaxy S2 -älypuhelimesta: Saimme pikaisen ensituntuman laitteeseen helmikuussa heti sen julkistuksen yhteydessä Barcelonassa. Samalla haastattelimme Samsungin myyntipäällikköä sekä markkinointipäällikköä:

Varsinaiseen käyttötestiin saimme Galaxy S2 -puhelimen kesäkuussa. Kyseessä on kokonaisuutena yksi vuoden parhaista älypuhelimista.

Hiljattain testasimme Galaxy S2 mallia huomattavan paljon muistuttavan Samsung Galaxy Note -älypuhelimen, jonka jättikokoinen näyttö asemoituu älypuhelimien ja tabletkoneiden välimaastoon.

MTV3:n testaamat HTC:n Android-älypuhelimet

Matkapuhelinvalmistaja HTC on myös ollut vahva tekijä Android-leirissä. Olemme vuoden aikana testanneet HTC:ltä useita mainioita puhelinmalleja. HTC:n puhelimet ovat rakenteeltaan miellyttäviä ja erityisesti puheluiden äänenlaatu on HTC:n tuotteissa erittäin hyvä. Tämä on tärkeä (ellei jopa se tärkein) ominaisuus älypuhelimessakin!

Muita kokeiltuja Android-puhelimia

Testatut Windows Phone -puhelimet

Windows Phone -älypuhelinmalleista testasimme muutamia vaihtoehtoja. Jatkossa Windows Phonen merkittävyys tulee varmasti kasvamaan, kun Nokialta alkaa ilmestyä lisää kyseisellä käyttöjärjestelmällä toimivia luureja.

Lumia 800 edustaa Nokian Windows-kännykkästrategian ensimmäistä konkreettista hyppyä.

3D on kova sana

Kolmiulotteisuus on ollut tänä vuonna kova sana ja MTV3 onkin testannut muutaman 3D kännykän sekä uuden sukupolven älytelevision, josta löytyy myös 3D-ominaisuus

Samsungin Smart TV-testissä kerrotaan, mitä kaikkea nykyaikainen televisio sisältää.

Kolmiulotteisuus on tulossa vahvasti pelimaailmaankin. Sony Professionalin tuotepäällikkö Tak Nakane esitteli pelielämystä 3D-videotykin kautta. MTV3 oli mukana tilaisuudessa ja kolmiulotteinen tekniikka tuntui toimivan esitellyssä rallipelissä mainiosti. Kolmiulotteisuuden uskotaan vahvistavan asemiaan myös aikuisviihde-teollisuudessa.

Tabletit - Lättyjä joka lähtöön

Testasimme vuoden aikana tabletkoneita eri valmistajilta.

Vaikka kaikki testatut laitteet saattavat muistuttaa ulkoisesti huomattavan paljon toisiaan, paljastui testeissämme, että eri laitteilla on omat valttikorttinsa.

Erikoistestissä luun kautta kuunneltavat kuulokkeet

Kun ensin kuulimme luun kautta kuunneltavista kuulokkeista, olimme ihmeissämme. Tämän takia kyseinen kuulokesetti oli pakko saada erikoistestiimme. Päädyimme kuuntelemaan Audio Bone Aqua -kuulokkeita veden alla:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.