Mainos

MTV3:n IT-joulukalenterin testissä HTC:n uutuusluuri: "Mukana valonpilkahdus"

Joulu lähestyy ja samalla lahjarumba kuumenee. Moni hankkii jouluksi erilaisia tekniikkavempaimia puhelimista aina täysimittaisiin kotiteatterijärjestelmiin asti. Etenkin mobiililaitteen sisältävästä tuotepakkauksesta saa sopivan kokoisen "kovan paketin" pukinkonttiin.

Asiaan vihkiytymättömälle valintatilanne on aiempaakin hankalampi, sillä erilaisten mobiililaitteiden kirjo on tämän vuoden aikana rikastunut entisestään. Tarjolla on moniydinprosessoria, uusia langattomia tekniikoita, enemmän tai vähemmän suuria näyttöjä eri tekniikoilla toteutettuna, sekä eri kokoluokan laitteita.

Lahja-pohdinnan helpottamiseksi arvostelemme joka viikko ennen joulua yhden mobiililaitteen. Ideana on se, että jokainen arvosteltavasta neljästä laitteesta edustaa hieman eri mobiililaitekategoriaa. Lähdemme liikkeelle pienestä paketista ja etenemme aina suurempaa pakettia kohti.

IT-joulukalenterin ensimmäisen luukun takaa paljastuu kompakti HTC Rhyme -älypuhelin.

Ajanmukaista tekniikkaa tyylikkäässä paketissa, ilman mullistavia innovaatioita

Taiwanilaisen HTC:n Rhyme-malli edustaa tekniikaltaan perinteistä älypuhelinkategoriaa. Kyseessä on 3,7 tuuman S-LCD -kosketusnäytöllä varustettu Android-puhelin. Laitteen takana on viiden megapikselin kamera led-salamalla, sisällä sykkii 1 GHz:n yksiytiminen prosessori. Mukana on myös GPS-ominaisuudet ja muut monipuoliset langattomat yhteydet.

HTC Rhymen ominaisuuksia:

Lyhyesti sanottuna: Rhyme on nykyaikainen älypuhelin, mutta se ei kuitenkaan tarjoa mitään mullistavia teknisiä innovaatioita. Moniydinprosessorit ja viimeistä huutoa edustavat NFC-yhteydet loistavat tässä tapauksessa poissaolollaan.

Mutta Rhymellä on hihassaan muutamia valttikortteja, joilla se pyrkii erottautumaan edukseen kovan kilpailun keskellä.

Ensinnäkin Rhyme on pitkälle viimeistelty laite, joka pyrkii vetoamaan ostajaehdokkaisiin tyylikkyydellä. Kompaktin kokoinen laite istuu hyvin käteen ja esimerkiksi kuulokeosan sulavalinjainen tuntuma on korvalla pidettynä yksi kaikkien aikojen miellyttävimmistä. Myös kuulokeäänen laatu on erittäin kirkas ja selvä.

Laitteen takaosa koostuu HTC:lle tuttuun tyyliin kolmesta eri osasta: Muovinen kehys ympäröi taustan kameraa laitteen yläosassa. Seuraavaksi tulee kapea metallinen kaistale. Sama metalliosa jatkuu myös Rhymen etuosan näyttöä kiertävänä kehyksenä. Taustalla alimpana on mattapintainen irroitettava kansi, josta saa napakan otteen puhelinta käsiteltäessä. Kannen alta paljastuu sim-korttipaikka sekä ylimääräinen muistikorttipaikka. Akkua ei ole kuitenkaan mahdollista irrottaa.

Android 2.3.5 Gingerbread -käyttöjärjestelmän päällä toimii HTC:n oma Sense 3.5 käyttöliittymä, jota on Rhymen tapauksessa virtaviivaistettu ja yksinkertaistettu ilmeeltään. Laitteen kotiruutunäkymän käyttö onkin erittäin helppoa myös tottumattomalle älypuhelimen käyttäjälle. Lisäksi tarjolla on luonnollisesti koko Android-marketin runsas sovellustarjonta.

Konkreettinen valonpilkahdus joulun kunniaksi

Rhymen valttikorttina toimii myös laitteen mukana toimitettava runsas varustearsenaali.

Mukana tulee lataustelakka, johon puhelimen voi asettaa viistoasentoon. Rhymen takaosan kameran vieressä on pienet metallinastat joiden kautta laite latautuu ollessaan telakassa. Tällöin laite toimii loistavasti vaikkapa yöpöydällä kelloradiona. Telakointitilassa laitteessa näkyy selvästi mm. kellonaika ja paikallinen säätila. Luonnollisesti puhelimen voi ladata myös mini-usb-piuhan kautta.

Telakan kyljessä on myös Bluetooth-yhteydellä toimiva kaiutin, joka antaa puhelimen kautta kuunneltavaan musiikkiin selvästi lisäpotkua. Äänen laatu on tästä huolimatta muovipurkkitasoa, mutta toimii hyvin kelloradiokäytössä.

Etenkin naispuolisia käyttäjiä saattaa miellyttää Rhymen "kännykkä-amuletti". Kyseessä on puhelimen kuulokeliitäntään kytkettävä johto, jonka päässä on sokeripalan kokoinen led-valaisin. Valo alkaa vilkkua merkiksi, kun puhelimeen tulee viesti tai puhelu. Amuletin voi jättää roikkumaan näkyville käsilaukun reunaan, jolloin puhelun saapumisen huomaa valonpilkahduksesta helposti vaikka itse soittoääni ei kuuluisikaan hyvin laukun pohjalta.

Lisäksi mukana tulee tekonahkainen vahvistettu suojakotelo, johon laitteen voi laittaa turvaan naarmuuntumiselta.

Puhelin naiselliseen - ja miksei miehiseenkin makuun

Kokonaisuudessaan Rhyme vaikuttaa olevan suunniteltu naispuolisia käyttäjiä ajatellen, vaikka tätä ei HTC:lta suoraan sanotakaan. Ja sopiihan laite miehillekin. Rhyme oli nimittäin testissä miellyttävä yllätys: Vaikka se ei pröystäilekään käänteentekevillä teknologia-innovaatioilla, niin laitteen käyttö on kautta linjan mukavaa, saumatonta ja ripeätä. 800 x 480 -resoluution näyttö riittää mainiosti nettisivujenkin selailuun, vaikka se 3,7 tuumaisena onkin kooltaan monia kilpailijoitaan pienempi.

Laadukkaassa paketissa on oikeastaan vain yksi silmiinpistävä särö. Nimittäin Rhymen S-LCD -näyttö ei vedä vertoja laadukkaalle Amoled-näyttötekniikalle. Rhymen näytön katselukulma ja kontrasti saataisiin paremmaksi Amoled-näytön myötä. Erityisesti S-LCD -tekniikan "haaleus" tuli ilmi laitetta hämärässä tilassa käytettynä.

Joka tapauksessa laitteen vankka ja pyöristetty rakenne tuntuu erittäin miellyttävältä käytössä ja kokonaiskuva Rhymestä muodotui sangen positiiviseksi.

Jos vaikkapa vaimon joululahja aiheuttaa harmaita hiuksia, niin Rhymen kaltainen hyvälaatuinen perus-älypuhelin monipuolisilla lisävarusteilla tuettuna on toimiva vaihtoehto - Ja tällöin lahjan antajan ei tarvitse tuntea oloaan tontuksi.

Vihje ensi viikon joulukalenteri-laitteesta:

Ensi viikolla it-joulukalenterimme toisesta luukusta paljastuu astetta suurempi laite. Vihjeenä kerrottakoon jo etukäteen, että kyseessä on korealaisen teknologiajätin mielenkiintoinen uutuustuote, joka sijoittuu älypuhelimen ja tabletkoneen välimaastoon.

Laitteessa on älypuhelimeksi massiivinen 5,3 tuuman näyttö ja mm. kynäohjausmahdollisuus. Osa saattaakin jo tämän vinkin perusteella arvata mistä laitteesta on kyse...

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.