Mainos

MTV3:n ensituntuma iPad 2 -tablettiin

Applen uusi iPad 2 -tabletkone tuli markkinoille viime kuussa. Suomessakin uutuutta odotettiin innolla, kun laite tuli täällä myyntiin puolitoista viikkoa sitten. MTV3 otti tuntumaa iPadin manttelinperijään.

Tyylikäs paketti

Uusi iPad 2 toimitetaan Applelle tunnusomaisessa tyylikkäässä mattapintaisessa laatikossa, jonka kansi avautuu mukavan pehmeästi. Uutuus on edeltäjäänsä 33 prosenttia ohuempi ja 15 prosenttia kevyempi. Tämän huomaa välittömästi, kun laitteen nostaa laatikosta - iPad 2 tuntuu selvästi edeltäjäänsä mukavammalta ja kevyemmältä käsissä.

Ensimmäisen sukupolven iPadia testatessa kiinnittyi huomio siihen, että tuotetta käytettäessä vaikkapa sohvalla istuen se kaipaa tukemista esimerkiksi polvea vasten. iPad 2:n käyttö onnistuu jo huomattavasti vaivattomammin niin, että toisella kädellä pitää reunasta kiinni ja toisella kädellä ohjaa kosketusnäyttöä.

Ykkösversion tapaan iPad 2:n laatuvaikutelma on korkea. Rakenne on hyvin tukeva eikä ylimääräisiä nitinöitä kuulu. Laiteen metallinen takaosa on mukavasti pyöristetty reunoilta ja tuote istuu mukavasti käsissä.

Uutta ja vanhaa

Uutuuteen on lisätty kamera taakse sekä lisäksi eteen videopuheluita varten. Kuvanlaatu ei ole päätä huimaava, mutta kamerat ajavat kyllä asiansa. Esimerkiksi takakamerassa ei ole salamavaloa, mutta harva kyseistä laitetta pokkarikamerakseen onkaan hankkimassa. Laitteella voi tallentaa HD-videoita ja pikaisen testauksen perusteella videon laatu on kelvollista, joskaan ei täydellistä.

Näyttö on ykkösversiosta tuttu led-taustavalaistu 9,7 tuumainen, jonka resoluutio on 1024 x 768. Kuvan kokonaisvaikutelma on kirkas ja terävä.

Viime kuussa teknologiasivusto Engadgetin sivuilla raportoitiin iPad 2:n näytön taustavalon valovuoto-ongelmasta. Ongelman kerrottiin näkyvän häiritsevimmin, kun näytöllä katsoo tummia taustoja. Ensituntuman perusteella tämä ei kuitenkaan tunnu olevan ongelma. Häiritsevää valovuotoa ei ainakaan testilaitteessamme ole havaittavissa.

Nopea kaksiytiminen prosessori

iPad 2:lle antaa potkua kaksiytiminen A5-prosessori. Tehoa tuntuu riittävän mukavasti, sillä kaikki sovellukset toimivat jouheasti, eikä minkäänlaista tökkimistä esiinny. Lisäksi graafisen suorituskyvyn kerrotaan olevan yhdeksänkertainen aiempaan malliin verrattuna.

Käyttömukavuutta tukee tehokas akku. Kymmenen tunnin akkukesto mahdollistaa aktiivisen käytön pidemmälläkin reisulla ilman, että tarvitsisi alituisesti huolehtia akun lataamisesta.

Sisältöpuolella ei ole mullistavia uudistuksia edelliseen malliin verrattuna. Käyttöliittymä toimii loogisesti ja se on helposti omaksuttavissa vaikka ei olisikaan mikään tietokoneguru. App Storesta löytyy sovelluksia joka lähtöön.

Applella ei selvästikään ole haluttu lähteä muuttamaan hyväksi havaittua konseptia. iPad 2 on pitkälti edeltäjänsä kaltainen, mutta sitä on kehitelty ja paranneltu useilla osa-alueilla. Ei olekaan vaikea ennustaa, että uutuuden myynti tulee varmasti jatkumaan vahvana.

Flash-tuen puuttuminen harmittaa

Puuteitakin laitteesta toki löytyy: Laitteessa ei ole usb-liitäntää tai SD-muistikorttipaikkaa. Suurin miinus on kuitenkin selaimen Flash-tuen puuttuminen. Tosiasia on, että verkko on pullollaan Flash-videoita, joita iPad 2 ei nykyisellään pysty toistamaan.

Ja milloinkahan insinöörit kehittävät näytön pinnoitteen, joka ehkäisisi tehokkaasti sormenjälkien tarttumisen näytön pintaan? Sama ongelma koskee kaikkia kosketusnäyttölaitteita: muutaman minuutin käytön jälkeen näyttö on sameana sormenjäljistä.

Lisävarusteilla lisää ominaisuuksia

Testiversiossamme on lisävarusteena iPad 2:lle suunniteltu Smart Cover suojakuori, joka kiinnittyy laitteen reunaan magneetin avulla. Kuoret loksahtavat paikoilleen tarkasti ja yllättävän tukevasti. Näyttö sulkeutuu automaattisesti, kun kuoren sulkee näytön suojaksi. Kun taas kuoren avaa, niin näyttö herää saman tien. Kerrassaan mainio ominaisuus.

Kuoria voi lisäksi taivutella siten, että niiden avulla laitteen voi asetella haluamaansa asentoon. Kuoren sisäpinnassa on myös mikrokuituinen pinnoite, jonka tarkoituksena on puhdistaa näyttöä käyttömukavuutta haittaavista sormenjäljistä.

AV Adapterilla iPadin voi liittää HDMI-liitännän kautta suurempaan näyttöön.

Kokonaisuudessaan iPad 2 jatkaa kunniakkaasti edeltäjänsä jalanjäljillä. Käyttömukavuus on hyvin hiottu loppuun asti ja laite tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin eri käyttötarkoituksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.