Mainos

MTV3 testasi HTC Desire S:n - Mainio, mutta ei mullistava

Tällä kertaa otimme ensituntumaa taiwanilaisen matkapuhelinvalmistaja HTC:n Desire S -älypuhelimeen. Laite on suositun Desire-puhelimen seuraaja. Kyseessä on uusimmalla Android 2.3 (Gingerbread) -versiolla toimiva malli, jota on jalostettu HTC:n Sense -käyttöliittymällä.

130 gramman painoiselle laitteelle tarjoaa vääntöä 1GHz Snapdragon-prosessori, joka ei joidenkin uusimpien kilpailijoiden tavoin ole kuitenkaan tuplaydinprosessori.

Puhelimen takana on viiden megapikselin kamera Led-salamalla. Kameralla voi kuvata 720p HD-videoita. Edestä, näytön yläpuolelta löytyy tuttuun tapaan pienempi kamera videopuheluita varten.

Liitäntäpuolelta löytyy 3,5 mm ääniliitäntä, sekä micro-USB -liitäntä. Myös ylimääräinen muistikorttipaikka muistin lisäämiseksi on mukana. Ominaisuuslistalla ovat myös mm. liiketunnistimet, GPS, Wi-Fi ja Bluetooth eli kokonaisuudessaan melko tavanomainen nykyaikaisen älypuhelimen kattaus.

Kohtuullisen kokoinen näyttö

Älypuhelinrintamalla näyttöjen koko on ollut viime aikoina kasvamaan päin. Monien valmistajien uusissa lippulaivamalleissa näytön koko on ollut 4 - 4,3 tuuman luokkaa. Desire S:n 3,7 tuuman näyttö on hieman pienempi, mikä saattaa olla joillekin käyttäjille tervetullut koko. Desire S:n kosketusnäyttö on kuitenkin vielä sen kokoinen, että esimerkiksi nettisivujen käyttö onnistuu kohtuullisen vaivatta. Näytön resoluutio on 480 x 800.

Pienemmän näytön myötä myös koko laitteen pituus ja leveys on suuremmalla näytöllä varustettuja kilpailijoitaan maltillisempi, jolloin luuri sujahtaa helpommin kireämpienkin farkkujen taskuun.

Näytön alapuolelta löytyy neljä hipaisupainiketta selaustoiminnoille.

Jämäkkä rakenne

Desire S:n ympäri kiertää yhtenäinen alumiinikuori, joka tekee kännykästä todella jämäkän. Takaosan alareunassa on pieni muovinen kansi, jonka alta löytyvät sim-kortti- ja muistikorttipaikat sekä akku. Testikappaleemme takakansi oli niin tiukasti toteutettu, että sitä oli jopa vaikea saada irti. Muotoilussa on käytetty sopivasti pyöristettyjä linjoja, jotka näyttävät tyylikkäiltä ja saavat puhelimen tuntumaan kädessä miellyttävältä.

Puhelimen kaiuttimissa, kameroissa, virtapainikkeessa ja sivusta löytyvissä äänenvoimakkuuspainikkeissa on käytetty kromin värisiä yksityiskohtia, jotka lisäävät entisestään laadun ja edustavuuden tuntua.

Hankala latausjohdon sijoittelu

Desire S:n rakenteesta, fyysisestä tuntumasta ja ulkonäöstä ei juuri huomautettavaa löydy. Ainoa varsinainen moite tulee micro-USB -liitännän sijoittelusta: Liitäntä on sijoitettu laitteen vasempaan kylkeen äänenvoimakkuuspainikkeiden alapuolelle. Puhelimen ollessa latauksessa johto törröttää häiritsevästi sivusta, jolloin puhelut ja kännykän yleinen käyttö hankaloituvat selvästi.

Autotelineenkin kanssa voi tulla ongelmia latausjohdon ollessa sivussa kiinni. Huomattavasti parempi paikka liitännälle olisi laitteen alaosassa. Tällöin johto ei tulisi läheskään yhtä pahasti tielle.

Sutjakkaa toimintaa

Sukelletaanpa pikaisesti Desire S:n varsinaiseen käyttötuntumaan: Käyttöliittymässä ei ole mullistavia uudistuksia. Mikäli Android-käyttöjärjestelmä on entuudestaan tuttu pääsee käyttäjä välittömästi sinuiksi laitteen kanssa.

Puhelimen S-LCD -näytöltä kuvat ja teksti erottuvat terävinä ja värit toistuvat moitteetta. Laitteen toiminta on kaikin puolin rivakkaa, nettisivujen vierityksessä ei havaitse tökkimistä ja Flash-videotkin pyörivät sujuvasti. Myös puheluiden äänenlaatu vaikuttaa selkeältä ja miellyttävältä.

Laite tuntuu ensituntuman perusteella selviytyvän arkikäytössä mallikelpoisesti. Ja kun tähän lisää vielä sangen laadukkaan fyysisen tuntuman, niin kasassa on varsin kovatasoinen ja kaikin puolin toimiva älypuhelin. Ensimmäisen Android-älypuhelimen hankintaa harkitsevalle Desire S onkin erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Täysin uusia innovaatioita hakevalle Desire S ei kuitenkaan tarjoa suuria mullistuksia. Teknologia-intoilijoita saattavatkin kiinnostaa enemmän HTC:n uusi Sensation-malli tai juuri markkinoille tullut Samsungin Galaxy S II. MTV3 tulee ottamaan kesän aikana käyttötuntuman myös näihin uutuuslaitteisiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.