Mainos

MTV3:n testissä iPhonen ja iPadin langaton lisämuisti

Kuljetatko iPhonessasi, iPodissasi tai iPadilla runsaasti tilaa vieviä tiedostoja, jotka syövät rakkaan laitteesi muistin kokonaan?

Monet mobiililaitevalmistajat ovat liittäneet tuotteisiinsa ylimääräisiä muistikorttipaikkoja, joilla laitteen tallennustilaa saa kasvatettua tarpeen mukaan.

Applen mobiilituotteissa ylimääräinen muistikorttipaikka ei ole näihin päiviin mennessä kuitenkaan yleistynyt. Tämä saattaa turhauttaa käyttäjää, joka haluaisi kuljettaa laitteella runsaasti omia videotallenteita, musiikkia ja tiedostoja.

Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu. Kingston on tuonut markkinoille Wi-Fi -yhteydellä varustetun, langattomasti toimivan Wi-Drive -flash-muistilaitteen. Laitteen perusperiaate on yksinkertainen: Macilla tai PC-koneessa olevat tiedostot voidaan siirtää usb-liitännän kautta Wi-Driveen. Wi-Drivessa on integroituna Wi-Fi-lähetin, jonka kautta laite sisältöineen näkyy mobiililaitteissa langattomana verkkona.

Wi-Drive toimii seuraavissa laitteissa

Tämän langattoman yhteyden kautta Wi-Driveen tallennettuja tietoja voidaan toistaa samanaikaisesti kolmella eri laitteella. Tämä on kätevää vaikkapa autolla reissatessa ja kokouksissa tiedostoja selaillessa, jos osanottajilla sattuu olemaan käytössään iOS-laitteet. Kingstonin on uumoiltu kehittävän Wi-Drivelle lähitulevaisuudessa myös tuen Android-laitteita varten, jolloin käyttömahdollisuudet laajenisivat entisestään.

Wi-Drivesta on saatavilla 99 euron 16GB:n ja 139 euron 32GB:n vaihtoehdot. Kokeilussamme oli 16GB:n muistilla varustettu malli. Laite latautuu USB-liitännän kautta, ja sen akulle luvataan neljän tunnin jatkuva kesto.

Muotokieli noudattaa älypuhelimien linjoja

Laite toimitetaan pienessä pahvilaatikossa, jossa on lisäksi mukana USB-piuha ja pieni ohjelappu.

Itse laite muistuttaa painoltaan ja ulkonäöltään pitkälti nykyaikaista kevyttä älypuhelinta, mutta ilman kosketusnäyttöä. Kuori on mustaa kiiltävää muovia, joka kerää harmittavasti sormenjälkiä. Reunat on mukavasti pyöristetty, joten laite sujahtaa kätevästi mukaan ahtaampaankin taskuun.

Wi-Driven yläosa kuitenkin kuumenee käytössä selvästi, joten tällöin laite on syytä ottaa taskusta pöydälle.

Laitteen yläreunassa on mini-USB -liitäntä. Sivusta löytyvät virtakytkin sekä internetin ja langattoman verkon toiminnasta kertovat merkkivalot.

Valttina helppokäyttöisyys

Tuetut tiedostomuodot:

Tiedostojen siirto omalta tietokoneelta Wi-Driveen on helppoa. Laite näkyy tietokoneella ylimääräisenä USB-asemana, minne halutut tiedostot siirretään.

Omaan mobiililaitteeseen on ennen tiedostojen katselua ladattava erillinen katselusovellus Applen App Store -sovelluskaupasta. Myös katselusovellus on erittäin yksinkertainen ottaa käyttöön. Sovellus ei kuitenkaan tarjoa mullistavia ominaisuuksia, ainoastaan tarvittavat nappulat kuvien katseluun sekä musiikin ja videoiden kelaamiseen.

Katselusovelluksen valikosta löytyy päävalikkonäppäimen lisäksi erilliset painikkeet kuville, musiikille ja videoille. Lisäksi asetuksiin pääsee oman painikkeensa kautta.

Testin perusteella Wi-Driven langaton yhteys yltää jopa yllättävän pitkälle: langaton kantama riittää, vaikka ei olisikaan edes samassa huoneessa laitteen kanssa.

Muutamia ongelmia langattoman yhteyden kanssa

Joissakin testeissä on havaittu, että mikäli Wi-Drive-sovelluksen käynnistää ennen kuin itse laite on kytketty päälle, niin sovellus ei jostakin syystä havaitse Wi-Drivea. Näin oli myös testilaitteessamme. Tässä tapauksessa sovellus on suljettava kokonaan oman mobiililaitteen sovellusvalikosta. Tiedostot tulevat heti näkyviin, kun Wi-Drive-sovelluksen käynnistää uudelleen.

Toinen ongelma on, että langaton yhteys ei toimi silloin, kun laitteen kytkee USB-johdolla kiinni tietokoneeseen. Tällöin laite sulkee Wi-Fi-yhteyden automaattisesti pois päältä. Esimerkiksi latauksen aikana Wi-Drivessa olevia tiedostoja ei voi täten käyttää langattomasti.

Wi-Drive-sovelluksessa on mahdollista yhdistää Wi-Drive samanaikaisesti omaan kotiverkkoon. Tämä mahdollistaa Wi-Driven tiedostojen katselun ohella myös internetin selailun yhden ja saman Wi-Fi-yhteyden kautta. Käyttäjän ei siis tarvitse pomppia erikseen oman kotiverkkonsa ja Wi-Driven verkon välillä.

Kokeilussamme emme kuitenkaan onnistuneet saamaan tätä kätevältä kuulostavaa toimintoa käyttöön. Syynä saattaa olla käytössämme olleen kotiverkon salaustyyppi, joka ei välttämättä toimi yksiin Wi-Drive-ohjelmiston kanssa.

Helppoa lisätilaa pienin puuttein

Kootusti voidaan todeta, että Wi-Drive on kompakti tapa saada omalle "i-laitteelle" nopeasti ja helposti lisäkapasiteettia käyttöön. Tiedostojen jakaminen ja katselu myös kavereiden kanssa onnistuu samanaikaisesti, mikä on mainio lisä moneen eri käyttötarkoitukseen. Luvattu neljän tunnin akkukesto on riittävä hieman pidemmillekin matkoille.

Vaikka laitteen tarjoama langaton yhteys toimii pääsääntöisesti moitteettomasti ja johdonmukaisesti, niin muutamista yllä mainituista kompuroinneista tulee hieman miinusta.

Tiedostoja voi ladata Wi-Driveen niin Mac-, Windows- kuin Linux-koneiden kautta. Laitteen haittapuoli on kuitenkin se, että sen sisältöä voi toistaa langattomasti ainakin toistaiseksi vain Applen iOS -laitteilla. Tämä rajaa useita käyttäjiä pois. Kuten aiemmin mainittiin, Android-tuen uumoillaan kuitenkin tulevan markkinoille lähitulevaisuudessa.

Lisää tiedostotilaa tarvitsevalle iPhonen, iPodin tai iPadin omistajalle Wi-Drive on kuitenkin tutustumisen arvoinen vaihtoehto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.