Mainos

Onko HTC Incredible S -älypuhelin nimensä veroinen? MTV3 testasi

Taiwanilaisen kännykkävalmistaja HTC:n puhelinmallien nimeämisessä ei ole mielikuvia maalailevia ylistyssanoja säästelty. Yhtiöltä löytyy mm. Hero, Smart, Desire ja Legend -puhelinmallit. Pian myyntiin on tulossa kovan luokan Sensation-malli.

Tällä kertaa MTV3:n ensituntuman testissä on HTC Incredible S -malli. Kokeilimme, onko tuote niin upea, kuin Incredible-nimi antaa ymmärtää.

Taustaltaan erilainen

HTC Incredible S on monipuolinen ja tehokas Android-puhelin, jota on terästetty HTC:n Sense-käyttöliittymällä.

Kännykän etuosaa hallitsee neljän tuuman Super LCD -näyttö, jossa on 480 x 800 resoluutio. Näytön suhteen ei ole juuri moitteen sijaa: Kuva on terävä ja värit toistuvat erinomaisesti. Ainoastaan mustat sävyt eivät yllä aivan Super Amoled näyttöjen tasolle, mutta hyvin lähelle joka tapauksessa.

Yläkulmassa on pieni kamera videopuheluille. Näytön alapuolelta löytyy neljä hipaisunäppäintä valikko- ja hakutoimintojen käyttöön. Näppäinten oivaltava erikoisuus on, että niiden valaistut symbolit kääntyvät sen mukaan pidetäänkö puhelinta pystysuorassa vai vaakatasossa.

Takaosan muotoilu on mielenkiintoinen. Takakannen keskialue on porrastettu reunoja muutaman millin paksummaksi. Lopputulos on futuristisen tyylikäs, mutta useimpien käteen tasaisesti pyöristetty takaosa ilman ylimääräisiä kulmia saattaisi sopia paremmin. Takaa löytyy myös 8 megapikselin kamera kaksois-LED-salamalla. Takaosassa on miellyttävä samettimainen pinnoite. Pinnoite myös estää laitteen liukumista pöydällä.

Incredible S -puhelimen rakenne on tukeva ja laadukas eikä ylimääräisiä nitinöitä kuulu.

Äänenvoimakkuuspainikkeet löytyvät vasemmasta reunasta ja virtakytkin yläreunasta. MicroUSB-liitäntä on asemoitu jostain syystä myös kylkeen, mikä saattaa vaikeuttaa latausjohdon kiinnitystä puhelimen ollessa autotelineessä.

Erittäin nopeata toimintaa

Incredible S:n konepellin alla sykkii 1 Gigahertsin Scorpion -suoritin, joka tarjoaa laitteeseen yllättävänkin hyvin puhtia.

Testipuhelimessamme on käytössä Androidin viimeisin versio, eli 2.3 Gingerbread. Uusin Android-versio yhdistettynä HTC:n Sense käyttöliittymään on sangen onnistunut kokonaisuus. Valikot toimivat esimerkillisen sujuvasti. Kosketusnäyttö tulkitsee käyttäjän liikkeitä erittäin tarkasti ja ilman viiveitä.

Nopeus jatkuu myös mm. nettiselaimessa. Edes paljon flash-sisältöjä sisältävät sivustot eivät saa aikaiseksi tökkimistä. Nopeus tarkoittaa samalla kokonaisvaltaista käytön mukavuutta.

Loistava äänenlaatu puheluissa

Incredible S:n puheluiden äänenlaatu on hyvin selkeä ja terävä. Pikaisen testauksen perusteella puheluiden äänenlaatu asettuu kännyköiden kärkikastiin.

Kyseistä seikkaa ei ole syytä vähätellä: Vaikka nykyisillä älypuhelimilla voi tehdä mitä moninaisimpia asioita, on puheluiden teko edelleen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista ellei sitten se kaikkein tärkein.

Incredible vai ei?

Nyt onkin aika palata alussa esittämäämme kysymykseen: Lunastaako Incredible S nimensä asettamat odotukset olemalla "uskomaton"? Ensituntuman perusteella laite edustaa älypuhelimien tämänhetkistä parhaimmistoa. Se toimii nopeasti, tarkasti ja jouheasti.

Ollakseen "uskomaton" luuri vaatisi kuitenkin jotakin sellaista, mitä muut kilpailijat eivät tarjoa. Tämä onkin oikeastaan testaamamme laitteen ainoa "heikkous", se ei nimittäin käytännössä eroa muista Android-luureista tarjoamiensa ominaisuuksien puolesta.

Uuden älypuhelimen omistajan ei siis ole tarvetta päivittää puhelintaan uuteen laitteeseen Incredible S:n myötä, mutta sen sijaan uutta älypuhelinta tarvitsevalle Incredible S tarjoaa monipuoliset ominaisuudet, jos nyt ei aivan uskomattomasti niin ainakin kiitettävästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.