Mainos

IPhone 4S on Applen uusi lippulaivapuhelin - Siri mahdollistaa puheohjauksen

Teknologiajätti Apple on esitellyt uuden version suositusta iPhone-älypuhelimestaan. Tuotejulkistus tehtiin tänä iltana "Let´s Talk iPhone" -lehdistötilaisuudessa Kalifornian Cupertinossa.

Teknologiasivusto Engadgetin paikalla olevien toimittajien mukaan ilmassa tuntui jo ennen tapahtuman alkua olevan suurta odotusta. Esitystä edeltäväksi musiikkivalinnaksi Apple oli valinnut Rolling Stonesin "Under My Thumb" -kappaleen, joka antoi viitteitä tulevasta, kerrotaan Gizmodon blogisivuilla.

Ensiksi estradille astui Applen uusi toimitusjohtaja Tim Cook.

– Ette varmaan tienneet, että tämä on ensimmäinen suuri tuotejulkistukseni sen jälkeen, kun minut nimitettiin toimitusjohtajaksi, Cook vitsaili.

Cook esitteli yhtiön eri tuotealueita ja kahta uutta myymälää Kiinassa. Tämän jälkeen hän puhui yleisesti iPod-soittimesta, iPhonen menestyksestä ja iPad-tableteista.

Tilaisuudessa esiintyi myös iOS-ohjelmiston varajohtaja Scott Forstall, joka esitteli uuden iOS 5 -mobiilikäyttöjärjestelmän ominaisuuksia. iOS 5 -käyttöjärjestelmä tulee saataville ensi viikolla, 12. lokakuuta.

Yhtiön internetohjelmistojen ja -palvelujen johtoon kuuluva Eddy Cue kertoi puolestaan Applen iCloud -pilvipalvelusta. Cue esitteli muun muassa "Find My Friends" -palvelua, jonka avulla voi nähdä ystäviensä sijainnin puhelimensa kautta.

Applen tuotemarkkinoinnista vastaava Philip W. Schiller esitteli myös päivitetyn iPod Nanon ominaisuuksia, joihin kuuluu muun muassa Nike+ -urheiluominaisuus.

iPhone 4S -malli julki, mutta ei iPhone 5 -mallia

Tämän jälkeen Schiller pääsi itse asiaan ja esitteli uuden iPhone 4S -mallin.

Päältäpäin laite näyttää tavalliselta iPhone 4 -luurilta, mutta sisältä sen kerrotaan uudistuneen täysin. Laitteessa on nopea A5-tuplaydinsuoritin, joka tekee siitä aiempaa mallia huomattavasti nopeamman. Graafisen prosessoinnin kerrotaan olevan jopa seitsemän kertaa aiempaa nopeampaa.

IPhone 4S -mallin kerrotaan mahdollistavan 8 tunnin puheajan 3G-verkossa. Kameran tarkkuus on 8 megapikseliä, ja sillä pystyy ottamaan aiempaa nopeammin kuvia.

- Monille asiakkaille tämä tulee olemaan paras stillkuvakamera ja paras videokamera, mikä heillä on koskaan ollut, Schiller hehkutti.

Mike Capps Epic-peliyhtiöstä esitteli laitteella myös uutta Infinity Blade 2 -pelidemoa. Gizmodo kertoo, että peli tulee markkinoille joulukuussa ja ainoastaan uudelle iPhone 4S -mallille.

IPhone 4S tulee markkinoille Yhdysvalloissa 14. lokakuuta. Suomen markkinoille tuote tulee pari viikkoa myöhemmin, 28. lokakuuta. Värivaihtoehdot ovat Applen mukaan musta ja valkoinen, ja laitteesta tulee saataville 16GB-, 32GB- sekä 64GB-versiot.

Puhelimen ennakkotilaukset aloitetaan Yhdysvalloissa jo perjantaina.

Monien odottamaa, täysin uudistettua iPhone 5 -mallia ei siis vielä tällä kertaa nähty. Applen ykköspuhelimen titteli on täten nyt iPhone 4S -mallilla.

Siri mahdollistaa vapaan puheohjauksen

Applen tilaisuudessa esiteltiin myös odotettua Siri-ominaisuutta, joka mahdollistaa laitteen ohjaamisen puheella. IPhonelta voi Sirin avulla kysyä normaalilla puhekielellä kysymyksiä ja saada näin vastauksia.

Tuotemarkkinointijohtaja Schiller esitteli ominaisuutta kysymällä ääneen: "Millainen sää tänään on?". Vastaukseksi laite antoi sääennusteen.Kreikkalaista ruokapaikkaa tiedusteltaessa laite antoi puolestaan vastauksena listan sopivista ravintoloista.

Siri-ominaisuuden avulla puhelinta voi ohjata ja tehdä esimerkiksi kalenterimerkintöjä pelkän puheen avulla. Myös muun muassa tekstiviestien lähettäminen puhumalla onnistuu. Pitempien muistioiden sanelu on myös mahdollista.

Siri-ominaisuuden kerrotaan toimivan vain uudella iPhone 4S -mallilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.