Shannen Doherty avautui rintasyöpäkamppailustaan – "Huumorin löytäminen auttoi minua selviämään"

Shannen Doherty jakoi Instagramissa totuudenmukaisia kuvia arjestaan syöpähoitojen keskellä.

MTV Uutiset kertoi helmikuussa 2021 näyttelijä Shannen Dohertyn  rintasyövän uusiutumisesta.

Muun muassa Beverly Hills 90210 -sarjasta tuttu Doherty sairastui rintasyöpään ensimmäistä kertaa helmikuussa 2015. Kaksi vuotta myöhemmin hän kommentoi hoitojen päättymisestä ja kertoi voivansa hyvin.

Lokakuussa vietetään kansainvälisestä rintasyöpäkuukautta, jonka symboli, Roosa-nauha on varmasti monelle tuttu. Doherty päätti teeman mukaisesti kertoa Instagram-tilillään omasta matkastaan syövän kanssa.

"Se on totuudenmukaista"

Doherty poseeraa toisessa julkaisunsa kuvista pää kaljuna, verinen paperituppo sieraimeen tungettuna ja toisessa kuvassa Seesamitien Keksimonsteri-hahmolla kuvioidussa pyjamassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Haluaisin jakaa enemmän omasta matkastani aina ensimmäisestä diagnoosista toiseen. Onko se kaikki kaunista? Ei, mutta se on totuudenmukaista ja toivoni asian jakamisesta on siinä, että meistä kaikista tulee tietoisempia siitä, miltä syöpä näyttää.

Doherty toivoo olevan rohkaisuna kaikille menemään rintojen mammografeihin ja säännöllisiin tutkimuksiin, jotta ihmiset voisivat päästä pelon yli ja kohdata sen, mitä eteen tulee.

Vuoden 2015 syöpädiagnoosin jälkeen Dohertylle tehtiin rintojen poisto ja hän sai kemoterapiaa ja sädetyshoitoa.

– Kemoterapia aiheutti monia nenäverenvuotoja. En ole varma onko kukaan teistä kokenut sellaista. Olin myös todella väsynyt, Doherty kirjoittaa.

Näyttelijä piristi itseään pukemalla päälle hauskan pyjaman, jonka hänen ystävänsä oli antanut lahjaksi.

– Piristikö se minua oikeasti? Kyllä! Näytin naurettavalta ja siinä naurettavuudessa pystyin nauramaan itselleni. Huumorin löytäminen auttoi minua selviämään mahdottomalta tuntuvasta asiasta. Toivon, että löydämme kaikkia huumoria mahdottomassa, Doherty lopettaa kirjoituksensa.

Kollegat kannustivat

Dohertyn Instagram-julkaisun alle on kerääntynyt runsaasti kannustavia kommentteja niin faneilta kuin tähden entisiltä työtovereilta.

Dohertyn vastanäyttelijä Alyssa Milano, sarjasta Siskoni on noita, kiittelee Dohertya avoimuudesta.

– Kiitos, että jaat tämän osan elämästäsi kanssamme. Pelastat henkiä, Milano kirjoittaa. 

Ian Ziering, joka näytteli Dohertyn kanssa sarjassa Beverly Hills 90210, jätti myös viestin.

– Rakastan sinua Shan, Ziering kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat