Ranska vyöryi jalkapallon maailmanmestariksi! Tyly näytös ei jättänyt mitään epäselvää

Ranska jyräsi jalkapallon maailmanmestaruuteen kukistamalla Kroatian loppuottelussa Venäjän Moskovassa maalein 4–2. Ranska jylläsi ottelussa tehokkuudellaan maalipaikoissa.

Alkutahdit syntyivät 18. minuutilla, kun Antoine Griezmann antoi vapaapotkun maalille ja Kroatian Mario Mandzukic puski pallon epäonnisesti omaan maaliin.

Kroatia nousi tasoihin kymmenen minuutin päästä Ivan Perisicin painavalla laukauksella, joka otti pienen kimmokkeen Ranskan topparin Raphael Varanen reidestä.

Tämän jälkeen Ranska painoi tehokaasun hyökkäyspäässä pohjaan. 2–1-osuman ampui Antoine Griezmann rangaistuspotkusta sen jälkeen, kun pallo oli ottanut Kroatian rangaistusalueella Perisicin käteen.

Toisen jakson alkupuoliskolla ratkaisun tuntua alkoi olla vahvasti ilmassa Paul Pogban ja Kylian Mbappen maalien myötä. Pogban kuti upposi häkkiin toisella yrittämällä irtopallosta, ja Kroatia-vahti Danijel Subasic oli voimaton myös Mbappen alakulmalaukauksen edessä.

Kroatian hienoinen toivonkipinä heräsi eloon 69. minuutilla Ranskan maalivahdin Hugo Llorisin virheen jälkeen. Mandzukic juoksi prässäämään Llorisia lähietäisyydelle, ja ranskalaismaalivahti tuhri avauksensa suoraan tämän jalkaan. Mandzukic kiitti maalilla, mutta kurinalainen Ranska puolusti tämän jälkeen johtoaan kurinalaisen laadukkaasti.

Maailmanmestaruus oli Ranskalle sen historian toinen. Se oli aiemmin voittanut MM-kultaa kotikisoissaan vuonna 1998.

Ranskalla on myös yksi MM-hopea, kaksi -pronssia, sekä kaksi Euroopan mestaruutta.

Hopeamitalisti Kroatia nappasi historiansa toisen MM-mitalin. Aiemmin sillä oli pronssia vuodelta 1998.