Kohutuomio, häiriköitä, kuusi maalia – näin Ranska voitti värikkäässä finaalissa maailmanmestaruuden!

Ranska on voittanut Venäjän MM-kisoissa mestaruuden. Finaalissa Kroatia kaatui lukemin 4-2. MTV Sport seurasi tapahtumia hetki hetkeltä.

RANSKA ON MAAILMANMESTARI! Edellisen kerran Ranska on voittanut vuonna 1998. Kroatialta kova taistelu MM-kisoissa johtaa maan parhaaseen suoritukseen, hopeaan.

Kello 19.57: Suomen pääministeri Juha Sipilä onnittelee Ranskaa tuoreeltaan:

90. +4 min: Ranskalaiset jo valmiita hyppäämään kentälle juhlimaan mestaruutta!

90. +2 min: Lisäajalla Ranskan Pogballa paljon tilaa rangaistusalueella iskeä viides maali, mutta ei onnistu.

90. min: Minimissään viisi minuuttia lisäaikaa.

87. min: Pussy Riot -ryhmä on ottanut julkisesti vastuun toisen puoliajan alkuvaiheen kentälleryntäämisestä.

84. min: Kroatia ajaa rajusti takaa, mutta Ranska puolustaa yhtenäisesti. 4-2.

77. min: Kroatian Rakitic pääsee tälläämään rangaistusalueen rajalta, mutta ei saa sisään. Jännittävä loppuhuipennus edessä. 4-2-lukemat.

75. min: Todella harvinaisen paljon maaleja tässä finaalissa:

73. min: Uskomatonta maalitulitusta:

69. min: MAALI! Kroatia 4-2. Uskomatonta hölmöilyä Ranskan maalivahti Hugo Llorikselta. Maalivahti menettää pallon, kun yrittää kääntää palloa pakille. Mario Mandzukic viekin pallon ja iskee sen verkkoon.

64. min: MAALI! Ranska 4-1. Ranska pamauttaa itsensä Kylian Mbappen maalilla kolmen maalin johtoasemaan Kroatiaa vastaan. Maalin arkkitehti on Lucas Hernandez, joka imee kärpäspaperin tavoin vastustajan pelaajat itseensä ja Mbappelle avautuu iso tila ampua turnauksen neljäs maalinsa.

58. min: MAALI! Ranska 3-1. Paul Pogba ampuu boksin ulkopuolelta Ranskan vahvaan johtoasemaan. Ensimmäinen kuti pysähtyy puolustukseen, toinen uppoaa verkon perukoille. Pogban avausmaali turnauksessa.

57. min: Kisojen alussa paljon porua aiheuttanut Diego Maradona seuraa finaalia paikan päällä Luzhniki-stadionilla.

52. min: Univormuihin pukeutuneet häiriköt rynnököivät kentälle ja pysäyttivät pelin hetkeksi. Turvahenkilöt poistivat heidät kentältä.

51. min: Ranska teinitähti Mbappe teki kovan rytminmuutoksen ja pääsi nousemaan pienestä laidasta. Maalivahti Subasic kestää.

47. min: Hyvä kuti rangaistusalueelta Kroatian Ante Rebiciltä, mutta ei uppoa.

45. min: Peli valmis jatkumaan, ei vaihtoja.

45. min: Ranska-Kroatia 2-1. Tapahtumarikas ensimmäinen puoliaika on takana. Kroatian Mandzukicin omalla maalilla Ranska johtoon. Perisic tasoitti tyylikkäällä tilanhankinnalla ja vedolla. Perään Perisicille sattui omalla rangaistusalueella käsivirhe, josta tuomittiin pilkku. Griezmann viimeisteli tylysti. Erikoistilanteet nousivat isoon rooliin. Ensimmäisen puoliajan ylivoimaisesti puhuttavin tilanne oli VAR-tuomio, jonka kautta tuomittiin Ranskalle rangaistuspotku.  Ranska ollut yllättävän paljon vaikeuksissa ennakkoon altavastaaja Kroatian kanssa. Ranska johtaa peliä avauspuolikkaan jälkeen 2-1.

44. min: Ranskan toinen maali räjäytti fanikatsomon:

43. min: Ranskan Umtitia paikataan hetki kolhun jälkeen. Kroatian kolmas kulmapotku. Vida pääsee jatkamaan, mutta ei saa kohdistettua sisään.

36.min: MAALI! Ranska 2-1. Antoine Griezmann ampuu pallon rangaistuspotkusta vasempaan alakulmaan. Maalivahti Danijel Subasic aavistaa väärään suuntaan. Griezmannin neljäs osuma turnaukseen.

35. min: Ranskalle rangaistuspotku VAR-tarkistuksen jälkeen!

34. min: Ranskan kulmapotku. Ranskalaiset vaativat jatkotilanteesta Kroatian käsivirhettä. VAR:n kautta tutkitaan, osuiko pallo virheellisesti Perisicin käteen.

27. min: MAALI! Kroatia 1-1. Kroatian Ivan Perisic pamauttaa kunnon pommilla pallon verkon perukoille. Pallo menee ranskalaispuolustajan kautta sisään. Kyseessä oli vapaapotkun jälkitilanne.

24. min: Arvovaltainen katsomo. Peliä seuraamassa Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino, Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarovic.

17. min: MAALI! Ranska 1-0. Ranska laittaa ensimmäisestä paikastaan pallon verkkkoon. Antoine Griezmann antaa vapaapotkun, Kroatian Mario Mandzukicin pään kautta pallo omaan maaliin.

16. min:

15. min: Kroatia ollut vahva finaalin alussa vahva. Vahva prässipeli ollut takeena. Keskitykset 5-1 Kroatialle, ei laukauksia.

4. min: Kroatialta räväkkä aloitus peliin, kuten odottaa saattoikin siinä mielessä, että raskas taival on joukkueella takana ja bensaa ei ole loputtomasti tankissa.

Kello 18.00: MM-finaali on käynnistynyt!

Kello 17.58: Ranskan tasavallan presidentti Emmanuel Macron ja Kroatian tasavallan presidentti Kolinda Grabar-Kitarović seuraamassa peliä paikan päällä.

Kello 17.56: Kisakatsomoita löytyy ympäri maailman:

Kello 17.52: Pelaajat lähikuvissa odottamassa pääsyä kentälle. Jännitys on käsinkosketeltavaa!

Kello 17.47: Väkimäärällisesti vastakkain ovat reilun neljän miljoonan asukkaan Kroatia ja vajaan 67 miljoonan asukkaan Ranska.

Kello 17.38: Stadionilla käynnissä MM-kisojen näyttävä päättäjäisohjelma. Esiintymässä nähdään mm. Robbie Williams, Nicky Jam ja Will Smith.

Kello 17.32: Pariisissa on jättimäinen kisakatsomo Eiffel-tornin edustalla. Paikalla on enemmän ihmisiä kuin stadionilla. Lue lisää: Vaikuttava näky! Eiffel-tornin edustalla MM-finaalia seuraa enemmän ihmisiä kuin stadionilla

Kello 17.12: Yhdysvallat on mukana MM-finaalissa vaihtoehtoisella tavalla – New Yorkissa sijaitseva Empire State Building valotettu finalistien värien mukaan:

Kello 17.07: Molemmat iskevät MM-finaalissa ykkösryhmillään! Lue lisää: Tässä ovat MM-finaalin päätähdet – näillä kokoonpanoilla Ranska ja Kroatia lähtevät otteluun

Kello 16.47: Venäjän kisat on tituleerattu yllätysten MM-kisoiksi. Ennakkoon kolme kovinta suosikkia olivat Brasilia, Saksa ja Espanja, ja ne kaikki tippuivat varhain. Saksa ei yltänyt pudotuspeleihin. Venäjä pudotti Espanjan neljännesvälierissä. Brasilia tippui Belgialle puolivälierissä. Finaalijoukkueista Kroatiaa pidettiin useissa arvioissa ennakkoon vasta kymppisuosikkina mestariksi, Ranska nostettiin neljänneksi vahvimmaksi joukkueeksi.

Kello 16.35: Nämä nimet mieleen MM-finaalissa! Ranska: Hugo Llorin, Kylian Mbappe, N'Golo Kante, Antoine Griezmann. Kroatia: Luka Modric, Danijel Subasic, Mario Mandzukic. Lue lisää: Ranskan ja Kroatian tähdet taistelevat maailmanmestaruudesta – seuraa heitä MM-finaalissa

Kello 16.26: Kroatian Luka Modric on käynyt kovan tien elämässään. Finaalissa hän pelaa kuolleelle ystävälleen. Lue lisää: Kroatian supertähti Luka Modric pelaa finaalissa kuolleelle ystävälleen: "Koimme paljon asioita yhdessä"

Kello 16:10: Finalistijoukkueet kohtasivat 20 vuotta sitten myös isossa kohtaamisessa. Ranska voitti Kroatian välieräottelussa 2-1. Lue lisää: Muistatko? MM-finalistit Ranska ja Kroatia kohtasivat tiukassa välierässä 1998 – "He ovat meille velkaa"

Kello 16.07: Kroatia on edennyt finaaliin ottamalla voitot kaikista kuudesta pelaamastaan pelistä. Lue lisää: MM-kisoissa sunnuntaina: Näin loppuottelu pelataan – Kroatia tekee historiaa.

Kello 16.01: Ranskaa pidetään yleisesti ennakkosuosikkina finaaliin. Vedonlyönnissä lähtökohta on, että Ranska on suosikki voittamaan MM-kullan prosentein 67-33. Urheilusta ei kuitenkaan koskaan tiedä!

Kello 15.58: Tervetuloa seuraamaan liveseurantaa MM-finaalista! Kisat starttasivat 14. kesäkuuta ja päättyvät tänään Ranskan ja Kroatian finaaliin. Ranska on voittanut MM-kultaa 20 vuotta sitten kotikisoissaan, Kroatia pelaa ensimmäistä kertaa finaalissa.