Poika toteutti äitinsä viimeisen toiveen 20 vuotta tämän kuoleman jälkeen: "Todella tärkeä, mutta vaikea tehtävä"

Yli puolet palaa töihin vuoden sisällä syöpädiagnoosista - psykososiaalista tukea kaivattaisiin enemmän heti alusta 2:09
Yli puolet palaa töihin vuoden sisällä syöpädiagnoosista – psykososiaalista tukea kaivattaisiin enemmän heti alusta

Australialaisäiti menehtyi syöpään pian synnytyksen jälkeen. Poika toteutti viimeisen toiveen kaksi vuosikymmentä myöhemmin.

Emma Porter joutui synnyttämään kahdeksan viikkoa etuajassa, jotta lääkärit voisivat hoitaa hänen aggressiivista luusyöpäänsä. Hänen poikansa Spencer Porter oli vain 10 viikon ikäinen, kun Emma hävisi taistelun syöpää vastaan ja menehtyi.

Vaikka Spencer ei oppinut tuntemaan äitiään, hänen muistonsa elää yhä.

Kasetilla oli tarina syövästä ja äitiydestä

Emma nauhoitti tarinansa kasetille ennen kuolemaansa. Hän toivoi, että sen pohjalta kirjoitettaisiin jonain päivänä kirja. Spencer saattoi tuon unelman päätökseen 20 vuotta äitinsä kuoleman jälkeen, kerrotaan Melbournen televisiouutisissa.

Spencer ryhtyi työstämään kirjaa 17-vuotiaana.

– Se oli minulle todella tärkeä, mutta vaikea tehtävä. Sen saavuttaminen oli uskomaton hetki elämässäni.

Tuotot menevät hyvään tarkoitukseen

My Cancer, My Miracle -kirja on tarina hänen syöpädiagnoosistaan ja matkastaan äitiyteen. Kaikki kirjan tuotot menevät Peter MacCallum -syöpäsäätiölle. Säätiö tukee syöpätutkimusta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En ajatellut, että minkään osan tuotoista pitäisi tulla itselleni. En uskonut, että minun pitäisi tienata jollain, mikä oli äitini aikaansaannos.

Spencerillä on säätiön kanssa sopimus, jonka mukaan hän pystyy seuraamaan, mihin tarkoitukseen tuotot menevät. Myös hänen äitinsä hyötyi aikanaan säätiön tarjoamasta hoidosta, joten Spencer halusi antaa jotain takaisin. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: 7news.com.au

Lue myös:

    Uusimmat